Η στιγμή του Android της παλιάς αυτοκινητοβιομηχανίας

Η παλιά αυτοκινητοβιομηχανία είδε την Tesla μόνο ως έναν νέο ανταγωνιστή. Αλλά το 4ο τρίμηνο του 2023, η BYD πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla. Ομοίως, η Samsung πούλησε περισσότερα από την Apple.


Η παρακμή της Nokia, αγνοώντας αρχικά το iPhone της Apple. Μετά από πολλούς δισταγμούς, αποφάσισαν να αναπτύξουν έναν ανταγωνιστή του iPhone. Αλλά πολύ πριν να είναι έτοιμοι, εμφανίστηκαν ξαφνικά αμέτρητα Android smartphones.

Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία.

Η διαδικασία δεν είναι εξίσου γρήγορη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν τεράστιες βιομηχανικές ικανότητες για μπαταρίες. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαιτεί 5.000 φορές περισσότερες μπαταρίες από ένα smartphone.

  iPhone Samsung - Tesla BYD


Τότε, η Nokia πίστευε ότι το iPhone ήταν ο μόνος νέος ανταγωνιστής- λίγα χρόνια αργότερα, η Samsung ξαφνικά πουλούσε περισσότερα Android smartphones από τα iPhone της Apple. Αυτό ακριβώς έδειξε το 4ο τρίμηνο του 2023: Η BYD πουλάει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με το ένα τρίτο όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Κίνα. Η ταχεία συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς των κινητήρων εσωτερικής καύσης επιτρέπει σε πολλές κινεζικές εταιρείες να διαθέσουν αρχικά τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους στην εγχώρια αγορά. Πολυάριθμα πλοία μεταφοράς των αυτοκινήτων πρέπει ακόμη να ολοκληρωθούν προτού αρχίσουν οι μαζικές εξαγωγές.

  Πότε ήταν όλα αυτά προβλέψιμα;


Για μένα, αυτό συμβαίνει από τον Μάρτιο του 2008, όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 120 δολάρια ΗΠΑ και στο Vorarlberg γέμισα για πρώτη φορά με πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο ντίζελ.

Μεγάλη απελπισία στην πρώτη μου επίσκεψη στην εμπορική έκθεση, μόνο απολιθωμένα παλιοσίδερα, τίποτα άξιο αναφοράς. Πώς μπορεί κανείς να φανταστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να πουλά απολιθωμένα θραύσματα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης στην τιμή του πετρελαίου;

Τότε ξαφνικά διάβασα "Dual Mode - Ηλεκτρικό όχημα - Υβριδικό όχημα" σε ένα αυτοκίνητο. Σωτηρία! Επιτέλους κάτι για το οποίο να γράφεις στο σπίτι σου! Ήταν ένα υβριδικό plug-in BYD F3DM με μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 16 kWh.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιστροφής από τη Γενεύη στο Σάλτσμπουργκ, σκεφτόμουν τι σημαίνει όταν τα τεχνικά καινοτόμα προϊόντα προέρχονται από μια χώρα με χαμηλούς μισθούς. Είχα δίκιο στις προβλέψεις μου.

Το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα είναι: Γιατί ολόκληρη η καθιερωμένη αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα; Γιατί δεν υπήρξε μια μεγάλη ερευνητική επίθεση για φθηνές μπαταρίες και φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Για χρόνια, ακούγονταν μόνο άγρια συνθήματα: "Αν το θέλει η καθιερωμένη αυτοκινητοβιομηχανία, ένας τέλειος δολοφόνος του Tesla θα είναι έτοιμος σε δύο χρόνια". Στη συνέχεια, το 2018, έφτασε ο πρώτος από τους πολυδιαφημισμένους δολοφόνους του Tesla: Η Jaguar i Pace.

Η Tesla διαχειρίζεται σήμερα ολόκληρη την παραγωγή του Jaguar i Pace σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Ορισμένοι άλλοι καθιερωμένοι κατασκευαστές έχουν λανσάρει νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 10 χρόνια νωρίτερα, θα ήταν απολύτως κορυφαία και θα προκαλούσαν αίσθηση.

  Πώς πουλάτε αυτοκίνητα;


Θεωρητικά, ο στόχος ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων θα έπρεπε να είναι να πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα. Επομένως, η πρώτη σκέψη θα πρέπει να είναι, ποια είναι τα εμπόδια στην πώληση περισσότερων αυτοκινήτων. Πώς μπορώ να αυξήσω την προστιθέμενη αξία του αυτοκινήτου μου ως προϊόντος; Ένα απλό παράδειγμα: Το αυτοκίνητο κοστίζει 15.000 ευρώ και διανύει 300.000 χιλιόμετρα με 6 λίτρα ντίζελ προς 1,25 ευρώ ανά λίτρο. Έτσι, η βιομηχανία καυσίμων έχει μεγαλύτερο μερίδιο του συνολικού κόστους από ό,τι ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Πώς μπορείτε να το αλλάξετε αυτό; Πουλήστε στους πελάτες σας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 18.000 ευρώ, μπαταρίες και φωτοβολταϊκά για 10.000 ευρώ και δημιουργήστε ένα δίκτυο δικών σας σταθμών φόρτισης. Η οδήγηση γίνεται φθηνότερη για τον πελάτη και η προστιθέμενη αξία της ίδιας της εταιρείας όσον αφορά το συνολικό κόστος αυξάνεται δραματικά. Αυτές είναι οι στρατηγικές της Tesla και της BYD. Γιατί δεν το σκέφτηκε αυτό η καθιερωμένη αυτοκινητοβιομηχανία;

Η θεωρία του πετρελαίου αιχμής υπάρχει από το 1956. Χωρίς το fracking στις ΗΠΑ, θα ήμασταν ήδη περίπου μια δεκαετία μετά την κορύφωση του πετρελαίου. Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε να εξαρτάται και να περιορίζεται η οικονομική μας ύπαρξη από την παραγωγή πετρελαίου; Η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης περιορίζεται από την παραγωγή πετρελαίου. Πώς θα μπορούσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αποδεχτούν αυτόν τον περιορισμό;

Ίσως επειδή αυτές οι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν τη νοοτροπία ενός 80χρονου που απλά περιμένει το τέλος. Το μεγάλο σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων ταιριάζει με αυτή τη στάση: κέρδισε λίγο χρόνο με την απάτη, λίγα χρόνια ακόμα για να απολαύσεις, γιατί έπρεπε να είναι σαφές σε όλους ότι αυτή η απάτη θα αποκαλυπτόταν μια μέρα.

  Πώς πουλάτε σπίτια;


Θεωρητικά, ο στόχος ενός κατασκευαστή κατοικιών θα έπρεπε να είναι να πουλάει περισσότερα σπίτια. Επομένως, η πρώτη σκέψη θα πρέπει να είναι, ποια είναι τα εμπόδια στην πώληση περισσότερων σπιτιών; Ουάου, αυτό ακούγεται οικείο, μόνο που τα αυτοκίνητα έχουν αντικατασταθεί από σπίτια. Ένα απλό παράδειγμα: το σπίτι κοστίζει 300.000 ευρώ και βρίσκεται σε οικόπεδο που κοστίζει 300.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες οδηγούν 30.000 χιλιόμετρα ετησίως με 2.000 λίτρα βενζίνης για 3.600 ευρώ και αγοράζουν 8.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για το νοικοκυριό και αντλία θερμότητας για 3.600 ευρώ. Αυτές οι ενεργειακές δαπάνες ανέρχονται σε επιπλέον 216.000 ευρώ σε διάστημα 30 ετών. Ακόμη και χωρίς τόκους, αυτό είναι 27.200 ευρώ ετησίως ή 2.267 ευρώ μηνιαίως. Υπολογιζόμενη με την τρέχουσα προσφορά στεγαστικού δανείου, η δόση του δανείου ανά μήνα για το σπίτι και το οικόπεδο αξίας 600.000 € και 600 € για την ενέργεια είναι 3.648 € ανά μήνα. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για το στεγαστικό δάνειο, το εισόδημα του νοικοκυριού πρέπει να είναι 7.620 ευρώ.

Πώς μπορείτε να το αλλάξετε αυτό; Πουλήστε στους πελάτες ένα σπίτι νέας γενιάς GEMINI για 140.000 ευρώ και μπαταρίες και φωτοβολταϊκά για 60.000 ευρώ. Αυτή είναι τόση ηλιακή ενέργεια που το 80% της μπορεί να πωληθεί στην αγορά spot. Αυτό καθιστά την αγορά ενός σπιτιού φθηνότερη για τον πελάτη. Αρχικά σε περιοχές με φθηνή γη, αλλά αν η ιδέα "γη για ενέργεια" μπορέσει να εισαχθεί με επιτυχία στην πολιτική, τότε και σε άμεση γειτνίαση με πόλεις με υψηλές τιμές. Αυτή είναι η στρατηγική της GEMINI next Generation AG. Γιατί δεν το σκέφτονται αυτό οι καθιερωμένοι κατασκευαστές κατοικιών;

Πριν από μερικούς μήνες, μιλούσα στο τηλέφωνο με τον συντάκτη ενός περιοδικού για μονοκατοικίες. Προσπάθησα να του εξηγήσω το σχέδιο GEMINI επόμενης γενιάς: "Γιατί; Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον νέες μονοκατοικίες". Ίσως επειδή αυτοί οι καθιερωμένοι κατασκευαστές κατοικιών έχουν τη νοοτροπία ενός 80χρονου που απλά περιμένει το τέλος.

Πώς είναι ο λογαριασμός σε μια φτηνή γειτονιά με ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ; 240.000 στεγαστικό δάνειο, το ενεργειακό σύστημα αυτοχρηματοδοτείται από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας. 1.223 € δόση δανείου και 3.058 € απαιτούμενο εισόδημα του νοικοκυριού. Με ένα ακίνητο αξίας 50.000 €, η δόση του δανείου θα ήταν μόνο 969 € και το απαιτούμενο εισόδημα του νοικοκυριού 2.423 €.

  Είναι πολύ αργά στις 15 Φεβρουαρίου


Οι πρώτοι μέτοχοι έλαβαν 700 μετοχές προς 1.000 ευρώ. Με την αναπροσαρμογή της τιμής της μετοχής τον Σεπτέμβριο του 2023, η τιμή αυτή μειώθηκε σε 150 μετοχές. Η επόμενη μεγάλη αναπροσαρμογή της τιμής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Χρειαζόμαστε κεφάλαιο για να μπορέσουμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω πράξη.

  Αισιοδοξία σε περίοδο κατάρρευσης


Ποιες προοπτικές για το μέλλον μπορούν να δοθούν στα σημερινά παιδιά; Η πλειονότητα της κοινωνίας αναφέρει μόνο εξαιρετικά αρνητικά οράματα για το μέλλον. Ακόμη και όταν πρόκειται για τη στέγαση, μια κεντρική ανάγκη για όλους. Το ερώτημα αναζήτησης "στέγαση στη Γερμανία" φέρνει στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο αναφορές καταστροφής. Τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν με τις συμβατικές μεθόδους. Χρειάζονται εντελώς νέες προσεγγίσεις.

Εάν υποστηρίξετε αυτόν τον εντελώς νέο τρόπο σκέψης αγοράζοντας μετοχές, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα μπορείτε μόνο να πείτε "συνέβαλα σε αυτό", αλλά θα μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε μια σημαντική αύξηση της αξίας των μετοχών αυτών.  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της λέσχης δωρίζει τη συνδρομή του στη λέσχη και χαίρεται αν η λέσχη είναι επιτυχημένη. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αποκτά μετοχές σε μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος του αντιπολιτευτικού κινήματος ενάντια σε πολλές αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία μας που είναι επιζήμιες για την επιβίωσή μας.

Ένας νέος μέτοχος δήλωσε: "Κάνω μια πολύ μέτρια επένδυση", αλλά 4.000 ευρώ επί 1.000 ευρώ είναι επίσης 4 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως σημείο εκκίνησης για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για τη σύσταση της μετοχής σε άλλους. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος επιβράβευσης.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

Προσοχή! Για τα μέσα Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μεγάλη προωθητική ενέργεια, κατά την οποία οι μετοχές θα προσφέρονται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή. Αγοράστε εγκαίρως πριν από τη διόρθωση των τιμών!
          Η στιγμή του Android της παλιάς αυτοκινητοβιομηχανίας: Η παλιά αυτοκινητοβιομηχανία είδε την Tesla μόνο ως έναν νέο ανταγωνιστή. Αλλά το 4ο τρίμην https://2024.pege.org/01-07/greek.htm