A régi autóipar Android pillanata

A régi autóipar csak új versenytársat látott a Teslában. De 2023 negyedik negyedévében a BYD több elektromos autót adott el, mint a Tesla. Hasonlóképpen a Samsung is többet adott el, mint az Apple.


A Nokia hanyatlása, kezdetben figyelmen kívül hagyva az Apple iPhone-ját. Hosszas hezitálás után úgy döntöttek, hogy kifejlesztik az iPhone versenytársát. De jóval azelőtt, hogy elkészültek volna, hirtelen számtalan Android okostelefon jelent meg.

Itt vannak a statisztikák.

Az elektromos autók esetében a folyamat nem ilyen gyors, mivel először hatalmas ipari kapacitásokat kell kiépíteni az akkumulátorok gyártásához. Egy elektromos autóhoz 5000-szer több akkumulátorra van szükség, mint egy okostelefonhoz.

  iPhone Samsung - Tesla BYD


Akkoriban a Nokia úgy gondolta, hogy az iPhone az egyetlen új versenytárs; néhány évvel később a Samsung hirtelen több androidos okostelefont adott el, mint az Apple iPhone-okat. Pontosan ezt mutatta 2023 negyedik negyedéve is: A BYD több elektromos autót ad el, mint a Tesla.

Kína a világ legnagyobb autópiaca, az összes új autó egyharmadát Kínában adják el. A belső égésű motorok gyorsan csökkenő piaci részesedése lehetővé teszi számos kínai vállalat számára, hogy új elektromos autóit kezdetben a hazai piacon helyezze forgalomba. A tömeges export megkezdése előtt még számos autószállító hajót kell befejezni.

  Mikor volt mindez előre látható?


Számomra ez 2008 márciusa óta így van, amikor először utaztam a Genfi Autószalonra. Az olajár először volt 120 dollár fölött, és Vorarlbergben először tankoltam 1,20 euró fölött 1,20 euróért a gázolaj literjét.

Nagy elkeseredés az első vásárlátogatásom alkalmával, csak megkövesedett törmelék, semmi említésre méltó. Hogyan képzeli bárki is, hogy egy ilyen olajárválság idején továbbra is fosszilis hulladékot tudnak eladni?

Aztán hirtelen azt olvastam egy autón, hogy "Dual Mode - Elektromos jármű - Hibrid jármű". Megváltás! Egy végre valami, amiről haza lehet írni! Ez egy BYD F3DM plug-in hibrid volt, 16 kWh lítiumvas-foszfát akkumulátorral.

Egész úton Genfből Salzburgba visszafelé azon gondolkodtam, hogy mit jelent, ha egy alacsony bérű országból származnak a technikailag innovatív termékek. Igazam volt a jóslatomban.

A nagy megválaszolatlan kérdés: miért nem jutott ugyanerre a következtetésre a teljes autóipar? Miért nem indult nagyszabású kutatási offenzíva az olcsó akkumulátorok és az olcsó elektromos autók érdekében? Évekig csak vad szlogenek hangzottak el: "Ha a hagyományos autóipar akarja, két éven belül elkészül a tökéletes Tesla-gyilkos". Aztán 2018-ban megérkezett az első a sokat beharangozott Tesla-gyilkosok közül: A Jaguar i Pace.

A Tesla jelenleg kevesebb mint 2 hét alatt kezeli a Jaguar i Pace teljes gyártását. Néhány más ismert gyártó is piacra dobott új elektromos autót. Ezek 10 évvel korábban abszolút csúcsmodellnek és szenzációnak számítottak volna.

  Hogyan ad el autókat?


Elméletileg egy autógyártónak az a célja, hogy több autót adjon el. Az első szempont tehát az kellene legyen, hogy mik az akadályai annak, hogy több autót adjon el. Hogyan növelhetem az autóm, mint termék hozzáadott értékét? Egy egyszerű példa: Az autó 15 000 euróba kerül, és 300 000 km-t tesz meg 6 liter gázolajjal, literenként 1,25 euróért. Tehát az üzemanyagipar nagyobb részt vállal a teljes költségből, mint az autógyártó.

Hogyan lehet ezen változtatni? Adjon az ügyfeleknek elektromos autót 18 000 euróért, akkumulátort és fotovoltaikát 10 000 euróért, és hozzon létre saját töltőállomás-hálózatot. Az autóvezetés olcsóbbá válik az ügyfél számára, és a vállalat saját hozzáadott értéke a teljes költség tekintetében drámaian megnő. Ez a Tesla és a BYD stratégiája. Miért nem gondolt erre a bevett autóipar?

A olajcsúcs-elmélet 1956 óta létezik. Az amerikai fracking nélkül már körülbelül egy évtizeddel túl lennénk az olajcsúcson. Hogyan engedhetjük meg, hogy a saját gazdasági létünk az olajkitermeléstől függjön és az olajkitermelés által korlátozott legyen? A belsőégésű motorral hajtott autók globális termelését az olajtermelés korlátozza. Hogyan fogadhatják el az autógyárak ezt a korlátozást?

Talán azért, mert ezeknek a bevett autógyáraknak a mentalitása olyan volt, mint egy 80 évesé, aki csak a végét várja. A nagy károsanyag-kibocsátási botrány beleillik ebbe a hozzáállásba: csalással időt nyerni, még néhány évet élvezni, mert mindenki számára világosnak kellett lennie, hogy ez a csalás egy nap lelepleződik.

  Hogyan adják el a házakat?


Elméletileg egy házgyártónak az a célja, hogy több házat adjon el. Az első szempont tehát az kellene legyen, hogy mik az akadályai annak, hogy több házat adjunk el? Hű, ez ismerősen hangzik, csakhogy az autókat házakkal helyettesítették. Egy egyszerű példa: a ház 300 000 euróba kerül, és egy 300 000 eurós telken áll. A tulajdonosok évente 30 000 km-t tesznek meg 2000 liter benzinnel 3600 euróért, és 3600 euróért 8000 kWh villamos energiát vásárolnak a háztartás és a hőszivattyú számára. Ezek az energiaköltségek 30 év alatt további 216 000 eurót tesznek ki. Ez még kamatok nélkül is évi 27 200 €, azaz havi 2 267 €. A jelenlegi lakáshitel-ajánlattal számolva a 600 000 EUR értékű ház és telek, valamint 600 EUR energiaköltség havi törlesztőrészlete 3 648 EUR havonta. Az uniós lakáshitel-irányelvek szerint a háztartás jövedelmének el kell érnie a 7 620 eurót.

Hogyan lehet ezen változtatni? Adjon el az ügyfeleknek egy GEMINI új generációs házat 140 000 euróért, valamint akkumulátorokat és fotovoltaikus rendszereket 60 000 euróért. Ez annyi napenergia, hogy 80%-át el lehet adni az azonnali piacon. Ezáltal az ügyfél számára olcsóbbá válik a házvásárlás. Kezdetben az olcsó földterülettel rendelkező területeken, de ha a "földet az energiáért" koncepciót sikerül bevezetni a politikába, akkor a magas árú városok közvetlen közelében is. Ez a GEMINI next Generation AG stratégiája. Miért nem gondolkodnak ezen a bevett házgyártók?

Néhány hónappal ezelőtt telefonon beszéltem egy családi házakkal foglalkozó magazin szerkesztőjével. Megpróbáltam elmagyarázni neki a GEMINI következő generációs projektet: "Miért? 30 év múlva nem lesz több új családi ház". Talán azért, mert ezeknek a befutott házépítőknek a mentalitása olyan, mint egy 80 évesé, aki csak a végét várja.

Hogyan néz ki a számla egy 100 000 eurós ingatlan olcsó környéken? 240 000 lakáshitel, az energiarendszer az áram eladásából finanszírozza magát. 1 223 € hitelrészlet és 3 058 € szükséges háztartási jövedelem. Egy 50 000 eurós ingatlan esetében a hitel törlesztőrészlete csak 969 €, a háztartás szükséges jövedelme pedig 2 423 €.

  Február 15-én már túl késő


Az első részvényesek 700 részvényt kaptak 1000 euróért. A 2023. szeptemberi árfolyam-kiigazítással ez 150 részvényre csökkent. A következő nagyobb árfolyam-kiigazításra február 15-én kerül sor. Tőkére van szükségünk ahhoz, hogy a fentieket a gyakorlatban is megvalósíthassuk.

  Optimizmus az összeomlás idején


Milyen kilátásokat adhatunk a jövőre nézve a mai gyerekeknek? A társadalom többsége csak rendkívül negatív jövőképeket említ. Még akkor is, ha a lakhatásról van szó, amely mindenki számára központi szükséglet. A "lakhatás Németországban" keresőkérdésre csak katasztrófajelentéseket találunk a keresési eredmények között. A problémákat már nem lehet hagyományos módszerekkel megoldani. Teljesen új megközelítésekre van szükség.

Ha részvényvásárlással támogatja ezt a teljesen új gondolkodásmódot, akkor néhány év múlva nemcsak azt mondhatja majd, hogy "én is hozzájárultam ehhez", hanem a részvények értékének jelentős növekedésére is visszatekinthet.  Legyen a GEMINI next Generation AG részvényese!


A klubtag felajánlja tagsági díját a klubnak, és örül, ha a klub sikeres. Ha nem, akkor is egy jó ügyet támogattam.

Egy részvényes részvénytársaságban szerez részvényeket. Ha az AG sikeres, részvényei sokkal többet érnek. A GEMINI next Generation AG esetében a jó ügy támogatásának jutalma.

Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a ellenmozgalomnak, amely a társadalmunkban zajló számos, a túlélésünkre káros negatív fejlemény ellen irányul.

Az egyik új részvényes azt mondta: "Nagyon szerény befektetést teszek", de 4 000 euró szorozva 1 000 euróval 4 millió eurót is jelent az összes befektetéshez, egészen az unkeni telep megnyitásáig, mint a globális terjeszkedés kiindulópontjáig.

Nagyobb tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de az alábbiakban ismertetjük, hogy miről dönthet az igazgatóság és a felügyelőbizottság. Az új alaptőke a nagyobb tervezett tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

A részvény másoknak való ajánlásáért jutalomprogramot is kínálunk. Két új részvényes a jutalmazási program eredményeként lett részvényes.

Itt vannak a részletek.

Figyelem! Február közepére nagyszabású promóciót terveznek, amelynek során a részvényeket jelentősen magasabb áron kínálják majd. Vásároljon időben, még az árkorrekció előtt!
          A régi autóipar Android pillanata: A régi autóipar csak új versenytársat látott a Teslában. De 2023 negyedik negyedévében a BYD több elektromos autót adott el, mint a Tesla. Hasonlóképpen a Samsung is többet adott el, mint az Apple. https://2024.pege.org/01-07/hungarian.htm