Momentul Android al vechii industrii auto

Vechea industrie auto a văzut în Tesla doar un nou concurent. Dar în trimestrul 4 din 2023, BYD a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla. În mod similar, Samsung a vândut mai multe decât Apple.


Declinul Nokia, ignorând inițial iPhone-ul de la Apple. După multe ezitări, au decis să dezvolte un concurent pentru iPhone. Dar, cu mult înainte de a fi gata, au apărut brusc nenumărate smartphone-uri Android.

Iată care sunt statisticile.

Procesul nu este la fel de rapid în cazul mașinilor electrice, deoarece mai întâi trebuie să se construiască capacități industriale uriașe pentru baterii. O mașină electrică necesită de 5.000 de ori mai multe baterii decât un smartphone.

  iPhone Samsung - Tesla BYD


Pe atunci, Nokia credea că iPhone era singurul nou concurent; câțiva ani mai târziu, Samsung a vândut brusc mai multe smartphone-uri Android decât iPhone-uri Apple. Este exact ceea ce a arătat trimestrul 4 din 2023: BYD vinde mai multe mașini electrice decât Tesla.

China este cea mai mare piață auto din lume, cu o treime din toate mașinile noi vândute în China. Cota de piață în scădere rapidă a motoarelor cu combustie permite multor companii chineze să își plaseze inițial noile mașini electrice pe piața internă. Numeroase nave de transport pentru autoturisme trebuie încă să fie finalizate înainte de a putea începe exporturile în masă.

  Când au fost toate acestea previzibile?


Pentru mine, acest lucru s-a întâmplat din martie 2008, când am fost pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva. Prețul petrolului a depășit pentru prima dată 120 USD, iar în Vorarlberg am alimentat pentru prima dată cu peste 1,20 euro pe litru de motorină.

Mare deznădejde la prima mea vizită la târg, doar resturi fosilizate, nimic care să merite a fi raportat. Cum își poate imagina cineva că poate continua să vândă deșeuri fosilizate în timpul unei asemenea crize a prețului petrolului?

Apoi, deodată, am citit pe o mașină "Dual Mode - Vehicul electric - Vehicul hibrid". Mântuire! În sfârșit ceva de scris acasă! Era un hibrid plug-in BYD F3DM cu o baterie de litiu-fosfat de fier de 16 kWh.

Pe tot drumul de întoarcere de la Geneva la Salzburg, m-am gândit la ce înseamnă ca produsele inovatoare din punct de vedere tehnic să provină dintr-o țară cu salarii mici. Am avut dreptate în previziunile mele.

Marea întrebare fără răspuns este: de ce nu a ajuns întreaga industrie auto consacrată la aceeași concluzie? De ce nu a existat o ofensivă majoră de cercetare pentru baterii ieftine și mașini electrice ieftine? Ani de zile, au fost rostite doar sloganuri nebunești: "Dacă industria auto consacrată dorește acest lucru, un ucigaș perfect al Tesla va fi gata în doi ani". Apoi, în 2018, a sosit primul dintre mult anunțații ucigași Tesla: Jaguar i Pace.

În prezent, Tesla gestionează întreaga producție a modelului Jaguar i Pace în mai puțin de 2 săptămâni. Alți producători consacrați au lansat noi mașini electrice. Cu 10 ani mai devreme, acestea ar fi fost absolut de top și ar fi făcut senzație.

  Cum vinzi mașini?


În teorie, scopul unui producător de automobile ar trebui să fie acela de a vinde mai multe mașini. Așadar, prima întrebare ar trebui să fie: care sunt obstacolele în calea vânzării mai multor mașini? Cum pot crește valoarea adăugată a mașinii mele ca produs? Un exemplu simplu: Mașina costă 15.000 de euro și este condusă 300.000 km cu 6 litri de motorină la 1,25 euro pe litru. Deci, industria carburanților are o pondere mai mare în costurile totale decât producătorul auto.

Cum poți schimba asta? Vindeți clienților o mașină electrică pentru 18.000 de euro, baterii și panouri fotovoltaice pentru 10.000 de euro și înființați o rețea de stații de încărcare proprii. Conducerea devine mai ieftină pentru client, iar valoarea adăugată proprie a companiei în ceea ce privește costurile totale crește dramatic. Acestea sunt strategiile celor de la Tesla și BYD. De ce nu s-a gândit industria auto consacrată la acest lucru?

Teoria peak oil există încă din 1956. Fără fracturarea americană, am fi deja cu aproximativ un deceniu peste vârful petrolului. Cum putem permite ca propria noastră existență economică să fie dependentă și limitată de producția de petrol? Producția globală de automobile cu motoare cu combustie este limitată de producția de petrol. Cum ar putea companiile auto să accepte această limitare?

Poate pentru că aceste companii auto consacrate aveau mentalitatea unui bătrân de 80 de ani care așteaptă sfârșitul. Marele scandal al emisiilor se înscrie în această atitudine: să mai câștige puțin timp trișând, să se mai bucure câțiva ani, pentru că trebuia să fie clar pentru toată lumea că această fraudă va fi demascată într-o zi.

  Cum se vând casele?


În teorie, scopul unui producător de case ar trebui să fie acela de a vinde mai multe case. Așadar, prima întrebare ar trebui să fie: care sunt obstacolele în calea vânzării mai multor case? Wow, sună cunoscut, doar că mașinile au fost înlocuite de case. Un exemplu simplu: casa costă 300.000 de euro și se află pe un teren care costă 300.000 de euro. Proprietarii parcurg 30.000 km pe an cu 2.000 de litri de benzină pentru 3.600 de euro și cumpără 8.000 kWh de electricitate pentru gospodărie și o pompă de căldură pentru 3.600 de euro. Aceste costuri cu energia se ridică la 216.000 EUR în 30 de ani. Chiar și fără dobândă, această sumă reprezintă 27 200 EUR pe an sau 2 267 EUR pe lună. Calculată cu oferta actuală de împrumut pentru locuințe, rata lunară a împrumutului pentru o casă și un teren de 600 000 EUR și 600 EUR pentru energie este de 3 648 EUR pe lună. Conform orientărilor UE privind împrumuturile pentru locuințe, venitul familiei trebuie să fie de 7 620 EUR.

Cum poți schimba asta? Vindeți clienților o casă GEMINI de ultimă generație la prețul de 140.000 de euro și baterii și panouri fotovoltaice la prețul de 60.000 de euro. Aceasta înseamnă atât de multă energie solară încât 80% din ea poate fi vândută pe piața la vedere. Acest lucru face ca achiziționarea unei case să fie mai ieftină pentru client. Inițial, în zonele cu terenuri ieftine, dar dacă conceptul "teren pentru energie" poate fi introdus cu succes în politică, atunci și în imediata vecinătate a orașelor cu prețuri ridicate. Aceasta este strategia GEMINI next Generation AG. De ce nu se gândesc la acest lucru producătorii de case consacrate?

În urmă cu câteva luni, vorbeam la telefon cu editorul unei reviste de case individuale. Am încercat să-i explic proiectul GEMINI de generație următoare: "De ce? În 30 de ani nu vor mai exista case individuale noi". Poate pentru că acești constructori de case consacrați au mentalitatea unui bătrân de 80 de ani care așteaptă doar sfârșitul.

Cum arată factura într-un cartier ieftin cu o proprietate de 100.000 de euro? 240.000 de euro creditul pentru locuință, sistemul energetic se finanțează din vânzarea de energie electrică. 1.223 € rata împrumutului și 3.058 € venitul necesar al gospodăriei. Cu o proprietate de 50 000 €, rata împrumutului ar fi de numai 969 €, iar venitul necesar al gospodăriei de 2 423 €.

  Este prea târziu pe 15 februarie


Primii acționari au primit 700 de acțiuni la prețul de 1.000 de euro. Odată cu ajustarea prețului acțiunilor în septembrie 2023, acesta a fost redus la 150 de acțiuni. Următoarea ajustare majoră a prețului va avea loc la 15 februarie. Avem nevoie de capital pentru a putea pune în practică toate cele de mai sus.

  Optimism într-o perioadă de colaps


Ce perspective de viitor li se pot oferi copiilor de astăzi? Majoritatea societății menționează doar viziuni extrem de negative asupra viitorului. Chiar și atunci când vine vorba de locuințe, o nevoie centrală pentru toată lumea. Interogarea de căutare "locuințe în Germania" aduce în rezultatele căutării doar rapoarte de dezastru. Problemele nu mai pot fi rezolvate prin metode convenționale. Sunt necesare abordări complet noi.

Dacă sprijiniți acest mod complet nou de gândire prin cumpărarea de acțiuni, atunci, peste câțiva ani, nu numai că veți putea spune "am contribuit la acest lucru", dar veți putea, de asemenea, să priviți în urmă la o creștere considerabilă a valorii acestor acțiuni.  Deveniți acționar al GEMINI next Generation AG


Un membru al clubului donează cotizația de membru clubului și este fericit dacă clubul are succes. Dacă nu, am sprijinit o cauză bună.

Un acționar dobândește acțiuni într-o societate pe acțiuni. În cazul în care AG are succes, acțiunile sale valorează mult mai mult. În cazul GEMINI next Generation AG, este răsplata sa pentru susținerea unei cauze bune.

În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mișcării de contracarare a multor evoluții negative din societatea noastră, care sunt în detrimentul supraviețuirii noastre.

Un nou acționar a declarat: "Fac o investiție foarte modestă", dar 4 000 de euro înmulțit cu 1 000 de euro înseamnă, de asemenea, 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea globală.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide asupra majorărilor majore de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Există un program de recompensă pentru recomandarea acțiunii altor persoane. Doi dintre noii acționari au devenit acționari ca urmare a acestui program de recompensare.

Iată care sunt detaliile.

Atenție! La mijlocul lunii februarie este planificată o promoție majoră, în timpul căreia acțiunile vor fi oferite la un preț semnificativ mai mare. Cumpărați din timp înainte de corecția prețului!
          Momentul Android al vechii industrii auto: Vechea industrie auto a văzut în Tesla doar un nou concurent. Dar în trimestrul 4 din 2023, BYD a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla. În mod similar, Samsung a vândut mai multe decât Apple. https://2024.pege.org/01-07/romanian.htm