Πλαίσιο σεναρίου 2045 του ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύου

Μπορεί να υπάρχουν δραματικές διαφορές μεταξύ της διαθέσιμης ισχύος και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Πώς μπορούν τέτοιες ανοησίες να καταλήξουν σε ένα επίσημο κυβερνητικό έγγραφο;


Το θέμα της σημερινής ημέρας θα έπρεπε να είναι "Κόστος επέκτασης δικτύου στη Γερμανία". Η πρώτη ερώτηση στο Google παρήγαγε πολλά διαφορετικά ποσά. Τότε ανακάλυψα ένα PDF στην Netzausbau.de, την επίσημη ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων:

Scenario_framework_2037_authorisation.pdf.

Bedarfsermittlung 2023-2037/2045
Εξουσιοδότηση του
Πλαίσιο σεναρίων 2023-2037/2045
Ιούλιος 2022

Ως εκ τούτου, αποτελεί επίσημο έγγραφο της σημερινής κυβέρνησης των φωτεινών σηματοδοτών. Ας γυρίσουμε στη σελίδα 4: Στο σενάριο C 2045, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου πρόκειται να επεκταθούν από 32,1 GW το 2021 σε 34,6 GW. Οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας, πετρελαίου, λιθάνθρακα και λιγνίτη μειώνονται από 46,7 GW το 2021 σε 0 GW. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί από 533 TWh σε 1303 TWh. Αυτές οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου είναι οι μοναδικοί παραγωγοί ενέργειας που μπορούν να ελεγχθούν διαχρονικά. Υπάρχουν επίσης απολύτως ελάχιστες μπαταρίες.

Στο σενάριο Γ 2045, υπάρχουν 37,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 16,3 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας. Ποιες αντλίες θερμότητας αναμένονται; Η απάντηση βρίσκεται στη σελίδα 24. HH σημαίνει νοικοκυριά, GHD σημαίνει εμπόριο, βιοτεχνία και υπηρεσίες. Αναμένονται 5.254 kWh ετήσιας κατανάλωσης στα νοικοκυριά, 7.284 kWh στον τριτογενή τομέα ανά αντλία θερμότητας. Συνεπώς, πρέπει να θεωρηθεί ότι οι αντλίες θερμότητας θα καταναλώνουν κατά μέσο όρο 6 kW όταν κάνει πολύ κρύο. Αυτή εξακολουθεί να είναι μια αισιόδοξη υπόθεση, επειδή οι αντλίες θερμότητας πηγής αέρα εκφυλίζονται σε ηλεκτρική θέρμανση όταν κάνει κρύο.

  Σκοτεινή θλίψη και κρύο


Θα είναι μια πολύ κρύα νύχτα, μόνο οι 16,3 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας θέλουν 97,8 GW. Ο ήλιος λάμπει αυτή τη στιγμή στο άλλο μισό του πλανήτη και η αιολική ενέργεια βρίσκεται στο 1% της εγκατεστημένης ισχύος. Τα 250 GW αιολικών σταθμών ενέργειας παρέχουν μόνο 2,5 GW. Ακόμα και αν οι μινιμαλιστικές 180 GWh μπαταριών φορτίζονταν τώρα, θα έπρεπε να κατανεμηθούν σε 16 ώρες της χειμερινής νύχτας.

Έτσι, 97,8 GW μόνο για αντλίες θερμότητας, δεν φορτίζεται ούτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν κυκλοφορεί ούτε ένα τρένο ή τραμ, δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει βιομηχανία και 34,6 GW μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου και 2,5 GW αιολική ενέργεια ως δυναμικότητα παραγωγής.

Ψάχνετε σε αυτό το PDF για την "εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας" και δεν βρίσκετε τίποτα. Στο κεφάλαιο "Εισαγωγή" της σελίδας 18: Απόσπασμα:

Αυτό συμβαδίζει με την ανάγκη μεγαλύτερης επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, θα υπάρξει πιθανώς ανάγκη εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ισορροπία.

Ουάου, τι υποτίμηση. Μόνο οι αντλίες θερμότητας θα απαιτούσαν πάνω από 60 GW περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και η αιολική ενέργεια. Πού θα βρίσκονταν οι τιμές της spot αγοράς αν η Γερμανία έπρεπε να εισάγει 60 GW μόνο για τις αντλίες θερμότητας; Περίπου εκεί που ήταν στο Τέξας στις 15 Φεβρουαρίου 2021, περίπου 8 ευρώ ανά kWh;

  Βλακεία ή καταστροφική οργή;


Τι κρύβεται πίσω από αυτό το έργο τέχνης; Η βλακεία, οι μαθηματικές ικανότητες ενός 12χρονου μαθητή; Ή η καταστροφική οργή ενάντια σε μια μισητή κοινωνία; Ποια είναι τα μέσα πίεσης που τόσοι πολλοί οπαδοί δεν τολμούν να αντικρούσουν;

  Η πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα


Το αρχείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων περιέχει επίσης το αρχείο Szenariorahmen_2035_Genehmigung.pdf.

Η αναφορά για το 2019 είναι 30 GW σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου. Το σενάριο Γ 2035 προβλέπει 46,7 GW σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου. Οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας, πετρελαίου, λιθάνθρακα και λιγνίτη μειώνονται από 56 GW το 2019 σε 1,3 GW.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί από 571 TWh σε 687 TWh. Οι μπαταρίες είναι επίσης ακόμη διαθέσιμες σε ομοιοπαθητικές δόσεις. Στο σενάριο C 2035, υπάρχουν 15,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 7 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας. Ακόμη και 7 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας θα απαιτούσαν 42 GW ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου. Η υπόλοιπη Γερμανία θα έπρεπε τότε να απενεργοποιηθεί σε μια κρύα σκοτεινή περίοδο. Από το 2005 έως το 2021, η Γερμανία φέρεται να είχε κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία της CDU/CSU. Ποιος είναι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων; Απόσπασμα:

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου, Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Σιδηροδρόμων (Bundesnetzagentur für Elektrizität, Gas, Telekommunikation, Post und Eisenbahnen), με έδρα τη Βόννη, είναι μια ανώτερη γερμανική ομοσπονδιακή αρχή που υπάγεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας.

Το μη λογικό πλαίσιο σεναρίων του 2021 αναπτύχθηκε περαιτέρω στο εντελώς μη λογικό πλαίσιο σεναρίων του 2023. Θα πρέπει λοιπόν να υποθέσουμε ότι Η πορεία μέσα από τους θεσμούς ήταν επιτυχής, η καταστροφική οργή των φανατικών κατά της κοινωνίας μας.

  Το σενάριό μας για το 2045


Το 80% του προγράμματος "Γη για την ενέργεια", έκτασης 1 εκατομμυρίου εκταρίων, έχει υλοποιηθεί. Αυτό περιλαμβάνει 800 GW φωτοβολταϊκών και 2400 GWh μπαταριών μόνο. Επιπλέον 300 GW φωτοβολταϊκών και 900 GWh μπαταριών εκτός των περιοχών του προγράμματος "Γη για την ενέργεια". Η αιολική ενέργεια επεκτείνεται ελάχιστα. 150 GW μονάδων μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας σε μεθάνιο καθιστούν δυνατή την αξιοποίηση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας του καλοκαιριού. 80 GW μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας (CCGT).

Υπάρχει μόνο μια κρύα σκοτεινή θλίψη τη νύχτα. Όταν κάνει πολύ κρύο, έχει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σπίτια της επόμενης γενιάς GEMINI έχουν πολύ χαμηλή αυτοκατανάλωση στο κρύο χάρη στο σύστημα αποθήκευσης θερμότητας χαμηλής θερμοκρασίας. Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας CCGT 80 GW και τα φωτοβολταϊκά 1100 GW καθιστούν δυνατή τη φόρτιση των μπαταριών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια ασφαλής παροχή ενέργειας ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Γιατί τα σενάρια είναι τόσο διαφορετικά; Η διαφορά είναι αν αγαπάτε ή μισείτε τους ανθρώπους.

  Αισιοδοξία σε περίοδο κατάρρευσης


Ποιες προοπτικές για το μέλλον μπορούν να δοθούν στα σημερινά παιδιά; Η πλειονότητα της κοινωνίας αναφέρει μόνο εξαιρετικά αρνητικά οράματα για το μέλλον. Ακόμη και όταν πρόκειται για τη στέγαση, μια κεντρική ανάγκη για όλους. Το ερώτημα αναζήτησης "στέγαση στη Γερμανία" φέρνει στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο αναφορές καταστροφής. Τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν με τις συμβατικές μεθόδους. Χρειάζονται εντελώς νέες προσεγγίσεις.

Εάν υποστηρίξετε αυτόν τον εντελώς νέο τρόπο σκέψης αγοράζοντας μετοχές, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα μπορείτε μόνο να πείτε "συνέβαλα σε αυτό", αλλά θα μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε μια σημαντική αύξηση της αξίας των μετοχών αυτών.  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της λέσχης δωρίζει τη συνδρομή του στη λέσχη και χαίρεται αν η λέσχη είναι επιτυχημένη. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αποκτά μετοχές σε μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος του αντιπολιτευτικού κινήματος ενάντια σε πολλές αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία μας που είναι επιζήμιες για την επιβίωσή μας.

Ένας νέος μέτοχος δήλωσε: "Κάνω μια πολύ μέτρια επένδυση", αλλά 4.000 ευρώ επί 1.000 ευρώ είναι επίσης 4 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως σημείο εκκίνησης για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για τη σύσταση της μετοχής σε άλλους. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος επιβράβευσης.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

Προσοχή! Για τα μέσα Φεβρουαρίου προγραμματίζεται μεγάλη προωθητική ενέργεια, κατά την οποία οι μετοχές θα προσφέρονται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή. Αγοράστε εγκαίρως πριν από τη διόρθωση των τιμών!
          Πλαίσιο σεναρίου 2045 του ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύου: Μπορεί να υπάρχουν δραματικές διαφορές μεταξύ της διαθέσιμης ισχύος και της ζήτ https://2024.pege.org/02-04/greek.htm