Szövetségi Hálózati Ügynökség 2045-ös forgatókönyvi kerete

A rendelkezésre álló energia és a villamosenergia-igény között drámai különbségek lehetnek. Hogyan kerülhet ilyen ostobaság egy hivatalos kormányzati dokumentumba?


A mai nap témája a "Hálózatbővítési költségek Németországban" kellett volna, hogy legyen. A Google-nak feltett első kérdés sok különböző összeget eredményezett. Aztán felfedeztem egy PDF-et a Netzausbau.de oldalon, a Szövetségi Hálózati Ügynökség hivatalos honlapján:

Scenario_framework_2037_authorisation.pdf.

Bedarfsermittlung 2023-2037/2045
Az engedélyezés a
A 2023-2037/2045-ös forgatókönyvek kerete
július 2022

Ez tehát a jelenlegi közlekedési lámpás kormány hivatalos dokumentuma. Lapozzunk a 4. oldalra: A C 2045 forgatókönyvben a 2021-es 32,1 GW-ról 34,6 GW-ra bővítik a gáztüzelésű erőműveket. Az atomenergia, az olaj, a kőszén és a lignittüzelésű erőművek a 2021-es 46,7 GW-ról 0 GW-ra csökkennek. A villamosenergia-igény 533 TWh-ról 1303 TWh-ra nő. Ezek a gáztüzelésű erőművek az egyetlen olyan energiatermelők, amelyek idővel szabályozhatók. Teljesen minimálisak az akkumulátorok is.

A C forgatókönyv 2045-ben 37,3 millió elektromos autó és 16,3 millió hőszivattyú van. Milyen hőszivattyúkkal számolunk? A válasz a 24. oldalon található. A HH a háztartásokat, a GHD a kereskedelmet, kézművességet és szolgáltatásokat jelenti. Hőszivattyúnként 5 254 kWh éves fogyasztás várható a háztartásokban, 7 284 kWh a tercier szektorban. Ezért azt kell feltételezni, hogy ezek a hőszivattyúk átlagosan 6 kW-ot vesznek fel, amikor igazán hideg van. Ez még mindig optimista feltételezés, mivel a léghőszivattyúk hidegben elektromos fűtéssé alakulnak át.

  Sötét borongás és hidegbetörés


Nagyon hideg éjszaka lesz, csak a 16,3 millió hőszivattyú 97,8 GW-ot akar. A bolygó másik felén jelenleg a nap süt, a szélenergia pedig a beépített kapacitás 1%-ánál tart. A 250 GW szélerőművek mindössze 2,5 GW-ot szolgáltatnak. Még ha a minimalista 180 GWh akkumulátort most fel is töltenék, akkor is 16 órányi téli éjszakára kellene elosztani.

Tehát 97,8 GW csak hőszivattyúkra, egyetlen elektromos autó sem töltődik, egyetlen vonat vagy villamos sem közlekedik, nincs világítás, nincs ipar, és 34,6 GW gázerőmű és 2,5 GW szélenergia, mint termelőkapacitás.

Ebben a PDF-ben rákeresel a "villamosenergia-import" kifejezésre, és nem találsz semmit. A 18. oldalon az "Import" alatt: Idézet:

Ez együtt jár a megújuló energiák nagyobb mértékű elterjedésének szükségességével. Ezen túlmenően valószínűleg szükség lesz a villamosenergia-importra is.

Hű, micsoda alulértékelés. Csak a hőszivattyúknak több mint 60 GW-tal több villamos energiára lenne szükségük, mint a gáztüzelésű erőművek és a szélenergia-ellátás. Hol lennének az azonnali piaci árak, ha Németországnak csak a hőszivattyúkhoz 60 GW-ot kellene importálnia? Körülbelül ott, ahol 2021. február 15-én Texasban voltak, 8 euró/kWh körül?

  Ostobaság vagy pusztító düh?


Mi áll e műalkotás mögött? Ostobaság, egy 12 éves iskolás fiú matematikai képességei? Vagy a gyűlölt társadalom elleni pusztító düh? Mi az a nyomásgyakorló eszköz, amelynek oly sok követője nem mer ellentmondani?

  Az intézményeken átívelő menetelés


A Szövetségi Hálózati Ügynökség archívumában Szenariorahmen_2035_Genehmigung.pdf is megtalálható.

A 2019. évi referenciaérték 30 GW gáztüzelésű erőművet jelent. A C forgatókönyv 2035-re 46,7 GW gáztüzelésű erőművet irányoz elő. Az atomenergia, a kőolaj, a kőszén és a lignittüzelésű erőművek a 2019-es 56 GW-ról 1,3 GW-ra csökkennek.

A villamosenergia-igény 571 TWh-ról 687 TWh-ra nő. Akkumulátorok is kaphatók még homeopátiás dózisban. A C 2035-ös forgatókönyv szerint 15,1 millió elektromos autó és 7 millió hőszivattyú van. Már 7 millió hőszivattyú is 42 GW villamos energiát igényelne egy hideg időszak alatt. Németország többi részét ekkor ki kellene kapcsolni a hideg, sötét fagyban. Németországban 2005 és 2021 között állítólag a CDU/CSU vezette koalíciós kormány volt. Ki a Szövetségi Hálózati Ügynökség? Idézem: Az Európai Uniós Szövetségi Hálózati Hálózatot működtető szervezet:

A bonni székhelyű Szövetségi Hálózati Ügynökség a Villamosenergia-, Gáz-, Távközlési, Posta- és Vasútügyért (Bundesnetzagentur für Elektrizität, Gas, Telekommunikation, Post und Eisenbahnen) a szövetségi gazdasági minisztérium hatáskörébe tartozó német szövetségi felsőbb hatóság.

Az értelmetlen 2021-es forgatókönyv-keretet csak továbbfejlesztették a teljesen értelmetlen 2023-as forgatókönyv-keretté. Ezért azt kell feltételeznünk, hogy Az intézményeken átívelő menetelés sikeres volt, a fanatikusok romboló dühe a társadalmunk ellen.

  A 2045-ös forgatókönyvünk


Az 1 millió hektáros "Földet az energiáért" program 80%-a megvalósult. Ebbe csak a fotovoltaikából 800 GW, az akkumulátorokból pedig 2400 GWh tartozik. További 300 GW fotovoltaikus és 900 GWh akkumulátoros energia a "Földet az energiáért" program területén kívül. A szélenergia csak kismértékben bővül. 150 GW metánerőművek teszik lehetővé a nyári villamosenergia-többlet hasznosítását. 80 GW CCGT erőművek.

Éjszaka csak hideg, sötét dunszt van. Amikor nagyon hideg van, napközben süt a nap. A GEMINI új generációs házaknak az alacsony hőmérsékletű hőtároló rendszernek köszönhetően nagyon alacsony az önfogyasztásuk hideg időben. A 80 GW CCGT erőművek és az 1100 GW fotovoltaika lehetővé teszi az akkumulátorok napközbeni töltését. Biztos áramellátás még szélsőséges időjárási körülmények között is.

Miért olyan különbözőek a forgatókönyvek? A különbség az, hogy szereted vagy gyűlölöd az embereket.

  Optimizmus az összeomlás idején


Milyen kilátásokat adhatunk a jövőre nézve a mai gyerekeknek? A társadalom többsége csak rendkívül negatív jövőképeket említ. Még akkor is, ha a lakhatásról van szó, amely mindenki számára központi szükséglet. A "lakhatás Németországban" keresőkérdésre csak katasztrófajelentéseket találunk a keresési eredmények között. A problémákat már nem lehet hagyományos módszerekkel megoldani. Teljesen új megközelítésekre van szükség.

Ha részvényvásárlással támogatja ezt a teljesen új gondolkodásmódot, akkor néhány év múlva nemcsak azt mondhatja majd, hogy "én is hozzájárultam ehhez", hanem a részvények értékének jelentős növekedésére is visszatekinthet.  Legyen a GEMINI next Generation AG részvényese!


A klubtag felajánlja tagsági díját a klubnak, és örül, ha a klub sikeres. Ha nem, akkor is egy jó ügyet támogattam.

Egy részvényes részvénytársaságban szerez részvényeket. Ha az AG sikeres, részvényei sokkal többet érnek. A GEMINI next Generation AG esetében a jó ügy támogatásának jutalma.

Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a ellenmozgalomnak, amely a társadalmunkban zajló számos, a túlélésünkre káros negatív fejlemény ellen irányul.

Az egyik új részvényes azt mondta: "Nagyon szerény befektetést teszek", de 4 000 euró szorozva 1 000 euróval 4 millió eurót is jelent az összes befektetéshez, egészen az unkeni telep megnyitásáig, mint a globális terjeszkedés kiindulópontjáig.

Nagyobb tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de az alábbiakban ismertetjük, hogy miről dönthet az igazgatóság és a felügyelőbizottság. Az új alaptőke a nagyobb tervezett tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

A részvény másoknak való ajánlásáért jutalomprogramot is kínálunk. Két új részvényes a jutalmazási program eredményeként lett részvényes.

Itt vannak a részletek.

Figyelem! Február közepére nagyszabású promóciót terveznek, amelynek során a részvényeket jelentősen magasabb áron kínálják majd. Vásároljon időben, még az árkorrekció előtt!
          Szövetségi Hálózati Ügynökség 2045-ös forgatókönyvi kerete: A rendelkezésre álló energia és a villamosenergia-igény között drámai különbségek lehetnek. Hogyan kerülhet ilyen ostobaság egy hivatalos kormányzati dokumentumba? https://2024.pege.org/02-04/hungarian.htm