Frankrig forbyder nye vindmøller - 100% sol er ikke et problem

I den sydligste del af Tyskland leverer en kW solceller 17 kWh i december. I den sydligste del af Frankrig er det derimod 41 kWh.


Den 8. marts ændrede en opsigtsvækkende afgørelse fra det franske statsråd landskabet for udvikling af vindenergi markant. I et hidtil uset skridt erklærede domstolen tilladelserne til opførelse af vindmøller på land for ugyldige.

  Historien om vedvarende energi


Med en meget lav levestandard var vedvarende energi tilstrækkeligt for en milliard mennesker i 1800. Skibe sejlede med vindenergi eller blev trukket op ad floden af heste. Transport på land med trækdyr. Opvarmning med træ. Tiden med 100% vedvarende energi sluttede med den industrielle revolution.

Det tog lang tid, før problemerne med fossile brændstoffer blev erkendt. I 1895 anerkendte Svante Arrhenius problemet med drivhuseffekten.

Det tog derefter utrolige 61 år mere at nå frem til Marion King Hubberts peak oil-teori i 1956.

Og hvad så nu? En gruppe galninge har mejslet i sten på 8 sprog, at menneskeheden skal reduceres til 500 millioner. Man får så skøre ideer, når man fornægter alle teknologiske fremskridt og er overbevist om, at man tilhører en upåvirket elite.

Andre arbejdede på en fremtidsvision med de teknologier, der var tilgængelige på det tidspunkt: Begyndelsen på fotovoltaik, vindenergi og biomasse. På det tidspunkt var blybatterier meget utilstrækkelige som el-lagringsenheder. Brint var den eneste kendte metode til at omdanne elektricitet til en kemisk energibærer og senere omdanne den til elektricitet igen.

Dengang, da den globale produktion af solceller var fire størrelsesordener mindre, end den er i dag, blev teorien om sol/vind-komplementaritet født. Der er mere solenergi om sommeren, der er mere vindenergi om vinteren, så man er nødt til at udvide på en sådan måde, at de supplerer hinanden perfekt. Det resulterede i en energimodel, der var meget orienteret mod vindenergi. Det passede også med priserne på det tidspunkt, hvor fotovoltaik var næsten to størrelsesordener dyrere.

Denne supplerende teori er nu blevet opgivet. Tysklands udbygningsplaner omfatter 400 GW solceller og 250 GW vindkraft. Det ville kræve betydelige mængder af sommer/vinter-balancering, men det bliver ignoreret. Hvor ville vi ende, hvis virkeligheden ødelagde de bedste teorier?

  Tyskland 100% sol
Jeg udførte denne simulering med vejrdata fra 2008 i 2021. Det resulterede i flere resultater, som står i skarp kontrast til de udbredte meninger.
  • Gasfyrede kraftværker har ikke brug for hurtige belastningsskift
  • Brint er uegnet på grund af den 3,2 gange større opbevaringsvolumen.
  • Atomkraftværker, der er i drift i vintermånederne, ville være et værdifuldt supplement.


  Frankrig 100% sol


Er meget nemmere end Tyskland 100% sol. I den sydligste del af Tyskland leverer en kW solceller 17 kWh i december. I den sydligste del af Frankrig er det derimod 41 kWh. Til sammenligning er det ikke engang 4 kWh i den sydligste del af Norge. Det er derfor tydeligt, at sommer/vinter-balancen er et meget mindre problem for Frankrig.

  Pladsbehov til bolig og energi


Modstanden mod vindenergi i Tyskland voksede, da man begyndte at opstille vindmøller i skove på grund af mangel på andre områder. Modstanden mod solceller voksede, da store naturområder begyndte at blive dækket af solceller. På den ene side den bebyggede natur, på den anden side den barnløse familie på arbejderkollegiet, som er fast overbevist om, at de ikke har råd til børn, og at børn har en meget trist fremtid.

Som samfund har vi ikke råd til dette vanvid. Løsningen er energioptimerede boligområder.
  • 1.000 km² i Østrig, 90 TWh årligt udbytte, boligareal til 2,3 millioner mennesker
  • 10.000 km² i Tyskland, 900 TWh årligt udbytte, boligareal til 23 millioner mennesker
  • 1.000.000 km² på verdensplan, 120.000 TWh årligt udbytte, boligareal til 2,3 milliarder mennesker
Nye boligområder med mindre end 1 MW solceller pr. hektar er en forbrydelse mod menneskehedens fremtid. Hvis 10 husbyggere hver har et 10 kW solcelleanlæg på en hektar, er det kun 0,1 MW, kun 1/10 af, hvad der kræves. Selv 15 husbyggere med 20 kW solceller hver er kun 0,3 MW.

Med næste generation af GEMINI-huse og en central struktur, der er rigeligt dækket med solceller, er det dog muligt at nå op på 1,2 MW.

  Bliv aktionær i GEMINI next Generation AG


Et klubmedlem donerer sit kontingent til klubben og er glad, hvis klubben har succes. Hvis ikke, har jeg støttet en god sag.

En aktionær køber aktier i et aktieselskab. Hvis AG'et får succes, bliver hans aktier meget mere værd. I GEMINI next Generation AG's tilfælde er det hans belønning for at støtte en god sag.

Som aktionær, medarbejder eller boligkøber bliver du også en del af modbevægelsen mod mange negative udviklinger i vores samfund, som er skadelige for vores overlevelse.

En ny aktionær sagde "Jeg laver en meget beskeden investering", men 4.000 euro gange 1.000 euro er også 4 millioner euro for alle investeringer op til åbningen af bosættelsen i Unken som udgangspunkt for global ekspansion.

Der er et belønningsprogram for at anbefale aktien til andre. To af de nye aktionærer er blevet aktionærer som følge af dette belønningsprogram.

Her er detaljerne.
          Frankrig forbyder nye vindmøller - 100% sol er ikke et problem: I den sydligste del af Tyskland leverer en kW solceller 17 kWh i december. I den sydligste del af Frankrig er det derimod 41 kWh. https://2024.pege.org/03-24/danish.htm