Η Γαλλία απαγορεύει νέες ανεμογεννήτριες - 100% ηλιακή δεν είναι ένα πρόβλημα

Στο νοτιότερο τμήμα της Γερμανίας, ένα kW φωτοβολταϊκών παρέχει 17 kWh τον Δεκέμβριο. Στο νοτιότερο τμήμα της Γαλλίας, από την άλλη πλευρά, είναι 41 kWh.


Στις 8 Μαρτίου, μια εντυπωσιακή απόφαση του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας άλλαξε σημαντικά το τοπίο της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, το δικαστήριο κήρυξε άκυρες τις άδειες για την κατασκευή χερσαίων ανεμογεννητριών.

  Η ιστορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας


Με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο, η ανανεώσιμη ενέργεια ήταν επαρκής για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 1800. Τα πλοία ταξίδευαν με την αιολική ενέργεια ή τραβούσαν το ποτάμι με άλογα. Οι μεταφορές στην ξηρά γίνονταν με ζώα έλξης. Θέρμανση με ξύλα. Η εποχή της 100% ανανεώσιμης ενέργειας έληξε με τη βιομηχανική επανάσταση.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αναγνωριστούν τα προβλήματα των ορυκτών καυσίμων. Το 1895, ο Svante Arrhenius αναγνώρισε το πρόβλημα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Στη συνέχεια, χρειάστηκαν άλλα 61 χρόνια για να φτάσουμε στη θεωρία της κορύφωσης του πετρελαίου του Marion King Hubbert το 1956.

Τι γίνεται τώρα; Μια ομάδα τρελών σμίλεψε στην πέτρα σε 8 γλώσσες ότι η ανθρωπότητα πρέπει να μειωθεί στα 500 εκατομμύρια. Τέτοιες τρελές ιδέες αποκτάς όταν αρνείσαι κάθε τεχνολογική πρόοδο και είσαι πεπεισμένος ότι ανήκεις σε μια ανεπηρέαστη ελίτ.

Άλλοι δούλεψαν πάνω σε ένα όραμα για το μέλλον με τις τεχνολογίες που ήταν διαθέσιμες εκείνη την εποχή: Οι απαρχές των φωτοβολταϊκών, της αιολικής ενέργειας και της βιομάζας. Εκείνη την εποχή, οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος ήταν πολύ ανεπαρκείς ως συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το υδρογόνο ήταν η μόνη γνωστή μέθοδος μετατροπής του ηλεκτρισμού σε χημικό φορέα ενέργειας και μετέπειτα μετατροπής του πίσω σε ηλεκτρισμό.

Τότε, όταν η παγκόσμια παραγωγή φωτοβολταϊκών ήταν τέσσερις τάξεις μεγέθους μικρότερη από ό,τι σήμερα, γεννήθηκε η θεωρία της συμπληρωματικότητας ήλιου/αέρα. Υπάρχει περισσότερη ηλιακή ενέργεια το καλοκαίρι, υπάρχει περισσότερη αιολική ενέργεια το χειμώνα, οπότε πρέπει να επεκταθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ενεργειακό μοντέλο που ήταν πολύ προσανατολισμένο στην αιολική ενέργεια. Αυτό ταίριαζε επίσης με τις τιμές εκείνη την εποχή, όταν τα φωτοβολταϊκά ήταν σχεδόν δύο τάξεις μεγέθους πιο ακριβά.

Αυτή η συμπληρωματική θεωρία έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Τα σχέδια επέκτασης της Γερμανίας περιλαμβάνουν 400 GW φωτοβολταϊκών και 250 GW αιολικής ενέργειας. Αυτό θα απαιτούσε σημαντικές ποσότητες εξισορρόπησης καλοκαιριού/χειμώνα, αλλά αυτό αγνοείται. Πού θα καταλήγαμε αν η πραγματικότητα κατέστρεφε τις καλύτερες θεωρίες;

  Γερμανία 100% ηλιακή
Πραγματοποίησα αυτή την προσομοίωση με τα μετεωρολογικά δεδομένα του 2008 για το 2021. Από αυτό προέκυψαν διάφορα ευρήματα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρέως διαδεδομένες απόψεις.
  • Δεν απαιτείται ταχεία αλλαγή φορτίου για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου
  • Το υδρογόνο είναι ακατάλληλο λόγω του 3,2 φορές μεγαλύτερου όγκου αποθήκευσης.
  • Τα πυρηνικά εργοστάσια που λειτουργούν κατά τους χειμερινούς μήνες θα αποτελούσαν πολύτιμη προσθήκη


  Γαλλία 100% ηλιακή


Είναι πολύ πιο εύκολο από τη Γερμανία 100% ηλιακή. Στο νοτιότερο τμήμα της Γερμανίας, ένα kW φωτοβολταϊκών παρέχει 17 kWh τον Δεκέμβριο. Στο νοτιότερο τμήμα της Γαλλίας, από την άλλη πλευρά, είναι 41 kWh. Για σύγκριση, στο νοτιότερο τμήμα της Νορβηγίας δεν είναι ούτε 4 kWh. Είναι επομένως σαφές ότι το ισοζύγιο καλοκαιριού/χειμώνα αποτελεί πολύ μικρότερο πρόβλημα για τη Γαλλία.

  Απαιτήσεις χώρου για διαβίωση και ενέργεια


Η αντίθεση στην αιολική ενέργεια στη Γερμανία αυξήθηκε όταν οι ανεμογεννήτριες άρχισαν να ανεγείρονται σε δάση λόγω έλλειψης άλλων περιοχών. Η αντίθεση στα φωτοβολταϊκά αυξήθηκε όταν άρχισαν να καλύπτονται τεράστιες εκτάσεις της φύσης με φωτοβολταϊκά. Από τη μία πλευρά, η δομημένη φύση, από την άλλη πλευρά, η άτεκνη οικογένεια στον εργατικό κοιτώνα, η οποία είναι σταθερά πεπεισμένη ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα παιδιά και ότι τα παιδιά έχουν ένα πολύ θλιβερό μέλλον.

Ως κοινωνία, δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτή την τρέλα. Η λύση είναι οι ενεργειακά βελτιστοποιημένες περιοχές κατοικίας.
  • 1.000 km² στην Αυστρία, ετήσια απόδοση 90 TWh, ζωτικός χώρος για 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους
  • 10.000 km² στη Γερμανία, 900 TWh ετήσια απόδοση, ζωτικός χώρος για 23 εκατομμύρια ανθρώπους
  • 1.000.000 km² παγκοσμίως, 120.000 TWh ετήσια απόδοση, ζωτικός χώρος για 2,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους
Οι νέες οικιστικές περιοχές με λιγότερο από 1 MW φωτοβολταϊκών ανά εκτάριο αποτελούν έγκλημα κατά του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Εάν 10 κατασκευαστές κατοικιών έχουν από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 10 kW σε ένα εκτάριο, αυτό είναι μόνο 0,1 MW, μόνο το 1/10 του απαιτούμενου. Ακόμη και 15 κατασκευαστές κατοικιών με 20 kW φωτοβολταϊκών ο καθένας είναι μόνο 0,3 MW.

Ωστόσο, με τα σπίτια νέας γενιάς GEMINI και μια κεντρική δομή που καλύπτεται γενναιόδωρα με φωτοβολταϊκά, είναι δυνατή η εγκατάσταση ακόμη και 1,2 MW.

  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της λέσχης δωρίζει τη συνδρομή του στη λέσχη και χαίρεται αν η λέσχη είναι επιτυχημένη. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αποκτά μετοχές σε μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος του αντιπολιτευτικού κινήματος ενάντια σε πολλές αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία μας που είναι επιζήμιες για την επιβίωσή μας.

Ένας νέος μέτοχος δήλωσε: "Κάνω μια πολύ μέτρια επένδυση", αλλά 4.000 ευρώ επί 1.000 ευρώ είναι επίσης 4 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως σημείο εκκίνησης για παγκόσμια επέκταση.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για τη σύσταση της μετοχής σε άλλους. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος επιβράβευσης.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          Η Γαλλία απαγορεύει νέες ανεμογεννήτριες - 100% ηλιακή δεν είναι ένα πρόβλημα: Στο νοτιότερο τμήμα της Γερμανίας, ένα kW φωτοβολταϊκών παρέχει https://2024.pege.org/03-24/greek.htm