Franciaország betiltja az új szélturbinákat - 100%-os napenergia nem probléma

Németország legdélebbi részén egy kW fotovoltaikus energia decemberben 17 kWh-t szolgáltat. Franciaország legdélebbi részén ez az érték 41 kWh.


Március 8-án a francia Államtanács egy figyelemre méltó döntése jelentősen megváltoztatta a szélenergia-fejlesztés helyzetét. A bíróság példátlan módon érvénytelennek nyilvánította a szárazföldi szélturbinák építésére vonatkozó engedélyeket.

  A megújuló energia története


Nagyon alacsony életszínvonal mellett 1800-ra a megújuló energiaforrások egymilliárd ember számára elegendőek voltak. A hajókat szélenergiával közlekedtek, vagy lovak húzták felfelé a folyón. Szárazföldi közlekedés vontatott állatokkal. Fával fűtöttek. A 100%-ban megújuló energia kora az ipari forradalommal ért véget.

Sokáig tartott, amíg felismerték a fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos problémákat. 1895-ben Svante Arrhenius felismerte az üvegházhatás problémáját.

Ezután további 61 évbe telt, mire 1956-ban eljutottunk Marion King Hubbert olajcsúcs-elméletéhez.

Most mi lesz? Egy csapat elmebeteg 8 nyelven kőbe vésette, hogy az emberiséget 500 millióra kell csökkenteni. Ilyen őrült ötleteid támadnak, ha tagadsz minden technológiai fejlődést, és meg vagy győződve arról, hogy egy érintetlen elithez tartozol.

Mások az akkoriban rendelkezésre álló technológiákkal dolgoztak a jövőképen: A fotovoltaika, a szélenergia és a biomassza kezdetei. Abban az időben az ólom-sav akkumulátorok nagyon alkalmatlanok voltak villamosenergia-tároló eszközként. A hidrogén volt az egyetlen ismert módszer arra, hogy az elektromosságot kémiai energiahordozóvá alakítsák, majd később újra elektromossággá alakítsák.

Akkoriban, amikor a fotovoltaika globális termelése négy nagyságrenddel kisebb volt, mint ma, született meg a nap/szél komplementer elmélet. Nyáron több a napenergia, télen több a szélenergia, tehát úgy kell bővíteni, hogy ezek tökéletesen kiegészítsék egymást. Ez egy nagyon szélenergia-orientált energiamodellt eredményezett. Ez illeszkedett az akkori árakhoz is, amikor a fotovoltaika majdnem két nagyságrenddel drágább volt.

Ezt a kiegészítő elméletet mára már elvetették. Németország bővítési tervei között 400 GW fotovoltaikus és 250 GW szélenergia szerepel. Ehhez jelentős mennyiségű nyári/téli kiegyenlítésre lenne szükség, de ezt figyelmen kívül hagyják. Hová jutnánk, ha a valóság tönkretenné a legjobb elméleteket?

  Németország 100% Solar
Ezt a szimulációt a 2008-as időjárási adatokkal 2021-ben végeztem el. Ebből több olyan megállapítást is levontam, amelyek szöges ellentétben állnak a széles körben elterjedt véleményekkel.
  • A gáztüzelésű erőműveknél nincs szükség gyors terhelésváltásra
  • A hidrogén nem alkalmas a 3,2-szer nagyobb tárolási térfogat miatt.
  • A téli hónapokban üzemelő atomerőművek értékes kiegészítői lennének


  Franciaország 100% napenergia


Sokkal könnyebb, mint Németországban 100% napenergia. Németország legdélebbi részén egy kW fotovoltaika decemberben 17 kWh-t szolgáltat. Franciaország legdélebbi részén viszont 41 kWh. Összehasonlításképpen, Norvégia legdélebbi részén ez még 4 kWh-t sem jelent. Világos tehát, hogy a nyári/téli egyensúly sokkal kisebb problémát jelent Franciaországban.

  A lakhatás és az energia helyigénye


A szélenergiával szembeni ellenállás Németországban akkor erősödött meg, amikor a szélerőműveket más területek hiányában erdőkben kezdték el felállítani. A fotovoltaikával szembeni ellenállás akkor erősödött meg, amikor a természet hatalmas területeit kezdték fotovoltaikával borítani. Egyrészt a beépített természet, másrészt a gyermektelen család a munkáskollégiumban, akik szilárdan meg vannak győződve arról, hogy nem engedhetik meg maguknak a gyerekeket, és hogy a gyerekeknek nagyon szomorú jövőjük van.

Társadalomként nem engedhetjük meg magunknak ezt az őrültséget. A megoldás az energiaoptimalizált lakóterületek.
  • 1000 km² Ausztriában, 90 TWh éves hozam, 2,3 millió embernek elegendő életteret biztosít.
  • 10 000 km² Németországban, 900 TWh éves hozam, 23 millió embernek elegendő életteret biztosít.
  • 1.000.000 km² világszerte, 120.000 TWh éves hozam, 2,3 milliárd embernek elegendő életteret biztosít.
A hektáronként 1 MW-nál kevesebb fotovoltaikus energiával rendelkező új lakóterületek az emberiség jövője elleni bűncselekménynek számítanak. Ha 10 házépítő egy hektáron egyenként 10 kW-os fotovoltaikus rendszerrel rendelkezik, az mindössze 0,1 MW, azaz a szükséges mennyiségnek csak az 1/10-e. Még 15 házépítő 20 kW-os fotovoltaikus rendszerrel is csak 0,3 MW.

A GEMINI következő generációs házakkal és egy fotovoltaikus elemekkel bőségesen fedett központi épülettel azonban akár 1,2 MW is elérhető.

  Legyen a GEMINI next Generation AG részvényese!


A klubtag felajánlja tagsági díját a klubnak, és örül, ha a klub sikeres. Ha nem, akkor is egy jó ügyet támogattam.

Egy részvényes részvénytársaságban szerez részvényeket. Ha az AG sikeres, részvényei sokkal többet érnek. A GEMINI next Generation AG esetében a jó ügy támogatásának jutalma.

Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a ellenmozgalomnak, amely a társadalmunkban zajló számos, a túlélésünkre káros negatív fejlemény ellen irányul.

Az egyik új részvényes azt mondta: "Nagyon szerény befektetést teszek", de 4 000 euró szorozva 1 000 euróval 4 millió eurót is jelent az összes befektetéshez, egészen az unkeni telep megnyitásáig, mint a globális terjeszkedés kiindulópontjáig.

A részvény másoknak való ajánlásáért jutalomprogramot is kínálunk. Két új részvényes a jutalmazási program eredményeként lett részvényes.

Itt vannak a részletek.
          Franciaország betiltja az új szélturbinákat - 100%-os napenergia nem probléma: Németország legdélebbi részén egy kW fotovoltaikus energia decemberben 17 kWh-t szolgáltat. Franciaország legdélebbi részén ez az érték 41 kWh. https://2024.pege.org/03-24/hungarian.htm