Franța interzice noile turbine eoliene - 100% solar nu este o problemă

În cea mai sudică parte a Germaniei, un kW de energie fotovoltaică furnizează 17 kWh în decembrie. Pe de altă parte, în cea mai sudică parte a Franței, aceasta este de 41 kWh.


La 8 martie, o hotărâre surprinzătoare a Consiliului de Stat francez a schimbat semnificativ peisajul dezvoltării energiei eoliene. Într-un gest fără precedent, instanța a declarat nevalabile autorizațiile pentru construcția de turbine eoliene terestre.

  Istoria energiei regenerabile


Cu un nivel de trai foarte scăzut, energia regenerabilă a fost suficientă pentru un miliard de oameni până în 1800. Navele se deplasau cu ajutorul energiei eoliene sau erau trase de cai în amonte de râu. Transportul pe uscat cu ajutorul animalelor de tracțiune. Încălzirea cu lemne. Epoca energiei 100% regenerabile s-a încheiat odată cu revoluția industrială.

A fost nevoie de mult timp pentru ca problemele legate de combustibilii fosili să fie recunoscute. În 1895, Svante Arrhenius a recunoscut problema efectului de seră.

Apoi a mai fost nevoie de încă 61 de ani pentru a ajunge la teoria vârfului petrolului a lui Marion King Hubbert în 1956.

Și acum? Un grup de nebuni a cizelat în piatră în 8 limbi că umanitatea ar trebui redusă la 500 de milioane. Astfel de idei nebunești îți vin atunci când negi orice progres tehnologic și ești convins că aparții unei elite neafectate.

Alții au lucrat la o viziune a viitorului cu ajutorul tehnologiilor disponibile la momentul respectiv: Începuturile energiei fotovoltaice, ale energiei eoliene și ale biomasei. La acea vreme, bateriile plumb-acid erau foarte inadecvate ca dispozitive de stocare a energiei electrice. Hidrogenul era singura metodă cunoscută de transformare a energiei electrice într-un purtător de energie chimică și, ulterior, de transformare din nou în energie electrică.

Pe atunci, când producția globală de energie fotovoltaică era cu patru ordine de mărime mai mică decât în prezent, s-a născut teoria complementară soare/ vânt. Vara este mai multă energie solară, iar iarna este mai multă energie eoliană, așa că trebuie să te extinzi în așa fel încât acestea să se completeze perfect. Acest lucru a dus la un model energetic foarte orientat spre energia eoliană. De asemenea, acest lucru se potrivea cu prețurile de la acea vreme, când energia fotovoltaică era cu aproape două ordine de mărime mai scumpă.

Această teorie suplimentară a fost acum abandonată. Planurile de extindere ale Germaniei includ 400 GW de energie fotovoltaică și 250 GW de energie eoliană. Acest lucru ar necesita cantități considerabile de echilibrare vară/iarnă, dar acest lucru este ignorat. Unde am ajunge dacă realitatea ar distruge cele mai bune teorii?

  Germania 100% solar
Am realizat această simulare cu datele meteorologice din 2008 în 2021. De aici au rezultat mai multe constatări care contrastează puternic cu opiniile larg răspândite.
  • Nu este necesară o schimbare rapidă a sarcinii pentru centralele electrice pe gaz
  • Hidrogenul este nepotrivit din cauza volumului de stocare de 3,2 ori mai mare.
  • Centralele nucleare care funcționează în timpul lunilor de iarnă ar fi un plus valoros


  Franța 100% solar


Este mult mai ușor decât Germania 100% solar. În cea mai sudică parte a Germaniei, un kW de energie fotovoltaică furnizează 17 kWh în decembrie. În schimb, în cea mai sudică parte a Franței, aceasta este de 41 kWh. Pentru comparație, în cea mai sudică parte a Norvegiei nu este nici măcar de 4 kWh. Prin urmare, este clar că echilibrul vară/iarnă este o problemă mult mai mică pentru Franța.

  Cerințele de spațiu pentru locuit și energie


Opoziția față de energia eoliană în Germania a crescut atunci când turbinele eoliene au început să fie ridicate în păduri din cauza lipsei altor zone. Rezistența față de energia fotovoltaică a crescut atunci când suprafețe uriașe din natură au început să fie acoperite cu fotovoltaice. Pe de o parte, natura construită, pe de altă parte, familia fără copii din căminul de muncitori, care este ferm convinsă că nu-și poate permite copii și că aceștia au un viitor foarte trist.

Ca societate, nu ne putem permite această nebunie. Soluția este reprezentată de zonele rezidențiale optimizate din punct de vedere energetic.
  • 1.000 km² în Austria, producție anuală de 90 TWh, spațiu de locuit pentru 2,3 milioane de persoane.
  • 10.000 km² în Germania, producție anuală de 900 TWh, spațiu de locuit pentru 23 de milioane de oameni.
  • 1.000.000.000 km² la nivel mondial, 120.000 TWh de producție anuală, spațiu de locuit pentru 2,3 miliarde de oameni.
Noile zone rezidențiale cu mai puțin de 1 MW de energie fotovoltaică pe hectar reprezintă o crimă împotriva viitorului umanității. Dacă 10 constructori de case au fiecare un sistem fotovoltaic de 10 kW pe un hectar, acest lucru înseamnă doar 0,1 MW, adică doar 1/10 din necesar. Chiar și 15 constructori de case cu 20 kW de panouri fotovoltaice fiecare reprezintă doar 0,3 MW.

Cu toate acestea, cu casele de generație următoare GEMINI și o structură centrală acoperită generos cu panouri fotovoltaice, este posibil chiar și 1,2 MW.

  Deveniți acționar al GEMINI next Generation AG


Un membru al clubului donează cotizația de membru clubului și este fericit dacă clubul are succes. Dacă nu, am sprijinit o cauză bună.

Un acționar dobândește acțiuni într-o societate pe acțiuni. În cazul în care AG are succes, acțiunile sale valorează mult mai mult. În cazul GEMINI next Generation AG, este răsplata sa pentru susținerea unei cauze bune.

În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mișcării de contracarare a multor evoluții negative din societatea noastră, care sunt în detrimentul supraviețuirii noastre.

Un nou acționar a declarat: "Fac o investiție foarte modestă", dar 4 000 de euro înmulțit cu 1 000 de euro înseamnă, de asemenea, 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea globală.

Există un program de recompensă pentru recomandarea acțiunii altor persoane. Doi dintre noii acționari au devenit acționari ca urmare a acestui program de recompensare.

Iată care sunt detaliile.
          Franța interzice noile turbine eoliene - 100% solar nu este o problemă: În cea mai sudică parte a Germaniei, un kW de energie fotovoltaică furnizează 17 kWh în decembrie. Pe de altă parte, în cea mai sudică parte a Franței, aceasta este de 41 kW https://2024.pege.org/03-24/romanian.htm