2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – bulgarian

Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходимото развитие към глобален просперитет.


Моментът на Android в старата автомобилна индустрия
Старата автомобилна индустрия виждаше в Tesla само нов конкурент. Но през четвъртото тримесечие на 2023 г. BYD продава повече електрически автомобили от Tesla. По същия начин Samsung продава повече от Apple.


Забравеният фактор на мотивацията
Нищо не е по-чуждо на мисленето на тези хора от мотивацията. За тези хора единственото, което има значение, е налагането на драконовски санкции и финансирането им с увеличаване на данъците.


Разпалването на война през 1914 г. и последствията до днес
Подстрекателите към война не са насочени срещу конкретни политици, конкретно правителство или държава, а срещу бъдещето на цялото човечество.


CEQA в Калифорния произвежда бездомност
Животът в провинцията е лош, трябва да го спрем, каквото и да ни струва това. Нови технологии? Отричаме я, тя не съществува! Разходите за жилища? И какво от това, ние сме много богата държава!


Рамков сценарий на Агенцията за федерална мрежа за 2045 г.
Възможно е да има драстични разлики между наличната мощност и търсенето на електроенергия. Как може такава глупост да попадне в официален правителствен документ?


Метан, метанол или водород за електроцентрали
ЕС иска от 2035 г. газовите електроцентрали да са подходящи само за водород, което е много съмнително решение, тъй като този въпрос е напълно отворен за електроцентралите.


Виена е по-голяма от ивицата Газа
Всяко изказване по този проблем без стратегия за дерадикализация е само на думи. Не може да има дерадикализация, затворена в 365 км².


Нека заедно направим света по-добър
Дискусиите с инвеститорите обикновено започват с въпроса как изобщо сте стигнали до тях. Някак си е ясно, че срещу вас седи млад, динамичен основател на стартъп на 65 години.


Панаир на околната среда в Ландсхут 2024 Панаир на околната среда в Ландсхут 2024
Моята презентация: Еднофамилната къща е мъртва, да живее новата еднофамилна къща за успешен енергиен преход. Огромни проблеми като енергийния преход и изменението на климата и това се предполага, че е отговорът?


Какво би казал Лудвиг Ерхард?
Средното богатство на двама души в Германия далеч не е достатъчно за притежание на жилище. Собствеността на жилище вероятно е най-ниската форма на "просперитет за всички".


Автомобилно изложение в Залцбург Автомобилно изложение в Залцбург
Наистина ли продавачите на автомобили искат да продават електрически автомобили, ако нямат представа за оптимизирано зареждане при ниски цени на спот пазара?


Франция забранява изграждането на нови вятърни турбини - 100% слънчева енергия не е проблем
В най-южната част на Германия един kW фотоволтаици осигурява 17 kWh през декември. В най-южната част на Франция, от друга страна, този показател е 41 kWh.


Проблемът за оценка на 3 ситуации
Правилна диагноза, правилна терапия или неправилна диагноза, поради което не е необходима терапия или Диагнозата е правилна, а терапията - грешна, трябва да се разработи ефективна терапия


Денят на сътворението на Земята в Австрия и какво се крие зад него Денят на сътворението на Земята в Австрия и какво се крие зад него
Такива калкулатори на отпечатъка не са за решения, а за да накарат хората да се съобразяват с екофашистката диктатура.


Навлизане в голямата празнота с шокиращи резултати
Как би постъпила една PR агенция, когато й е възложено да подстрекава населението срещу опазването на климата? Точно това правят тези предполагаеми "защитници на климата"!


Евтин имот в зона на наводнение Евтин имот в зона на наводнение
Защо да се забрани строителството в район, застрашен от наводнения? Защо не просто "Могат да се използват само плаващи къщи"?


Електрическа мрежа или не - това е въпросът тук Електрическа мрежа или не - това е въпросът тук
Да вземем голям жилищен комплекс с 1024 къщи и 90 MW фотоволтаици. В слънчев район като Маунтин Вю в Калифорния годишният добив е 125 GWh.


Как се планира електроенергийна система? Как се планира електроенергийна система?
Фотоволтаиците са много евтини. Фотоволтаиците могат да бъдат с толкова големи размери, че да се използват дори през декември. Това означава, че през юни ще имате много излишна електроенергия.


Крайната лъжа на свръхпроизводството
Къде щеше да се окаже богатият западняк с фотоволтаици и хранилища за електроенергия, ако вече не можеше да провокира бедния африканец с "Твоята бедност ме вбесява"?


Инфраструктура и ниски транспортни разходи за Африка
Транспортните разходи в Африка са много по-високи, отколкото в Европа. Например един контейнер от Китай до Мозамбик струва 2 000 щ.д., а след това 5 000 щ.д. на 500 км до местоназначението си.


Валутни курсове и транспортни разходи за енергийни технологии
Решаващият въпрос за разходите тук не е стойността на метанола, а избегнатите разходи за изграждане на тръбопровода. С други думи, разходите в сравнение с електропровода.


Симулационен тест на желязо-въздушни батерии и захранване с метанол Симулационен тест на желязо-въздушни батерии и захранване с метанол
Симулацията поставя 5 MWh натриеви батерии и 6 MWh желязо-въздушни батерии на печелившия тест, което наистина ме изненада. Какво би се случило без всички нови технологии?


Продажба на електроенергия не е възможна днес от 03:00 до 18:00 ч. Продажба на електроенергия не е възможна днес от 03:00 до 18:00 ч.
Вече виждам кампаниите "щастлив час" в първия модел комби, където бързото зареждане ще се предлага на цена от 10 цента за киловатчас в периоди на отрицателни цени на спот пазара.


Колко вятърна енергия е необходима на Германия?
Всички промени в параметрите на симулацията обаче не могат да доведат до едно нещо: значително ценово предимство на вятърната енергия, което да я направи незаменима.
          2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – bulgarian: Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходим https://2024.pege.org/bulgarian.htm