2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – greek

Ειδήσεις και δηλώσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία του κλίματος και την αναγκαία ανάπτυξη προς την παγκόσμια ευημερία.


Η στιγμή του Android της παλιάς αυτοκινητοβιομηχανίας
Η παλιά αυτοκινητοβιομηχανία είδε την Tesla μόνο ως έναν νέο ανταγωνιστή. Αλλά το 4ο τρίμηνο του 2023, η BYD πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla. Ομοίως, η Samsung πούλησε περισσότερα από την Apple.


Ο ξεχασμένος παράγοντας των κινήτρων
Τίποτα δεν είναι πιο ξένο για τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων από το κίνητρο. Για αυτούς τους ανθρώπους, το μόνο πράγμα που μετράει είναι η επιβολή δρακόντειων ποινών και η χρηματοδότησή τους με αυξήσεις φόρων.


Η πολεμοκαπηλεία του 1914 και οι συνέπειες μέχρι σήμερα
Οι πολεμοκάπηλοι δεν στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών, μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης ή μιας συγκεκριμένης χώρας, αλλά εναντίον του μέλλοντος της ανθρωπότητας στο σύνολό της.


Το CEQA της Καλιφόρνια παράγει άστεγους
Η ζωή στην ύπαιθρο είναι κακή, πρέπει να τη σταματήσουμε, όποιο κι αν είναι το κόστος. Νέα τεχνολογία; Το αρνούμαστε αυτό, δεν υπάρχει! Κόστος στέγασης; Και λοιπόν, είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα!


Πλαίσιο σεναρίου 2045 του ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύου
Μπορεί να υπάρχουν δραματικές διαφορές μεταξύ της διαθέσιμης ισχύος και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Πώς μπορούν τέτοιες ανοησίες να καταλήξουν σε ένα επίσημο κυβερνητικό έγγραφο;


Μεθάνιο, μεθανόλη ή υδρογόνο για μονάδες παραγωγής ενέργειας
Η ΕΕ επιθυμεί μόνο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο που είναι κατάλληλοι για υδρογόνο από το 2035, μια πολύ αμφισβητήσιμη απόφαση, διότι αυτό είναι ένα εντελώς ανοιχτό ζήτημα για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.


Η Βιέννη είναι μεγαλύτερη από τη Λωρίδα της Γάζας
Οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το πρόβλημα αυτό χωρίς στρατηγική για την αποριζοσπαστικοποίηση είναι απλώς λόγια του αέρα. Δεν μπορεί να υπάρξει αποριζοσπαστικοποίηση κλειδωμένη σε 365 km².


Ας κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μαζί
Οι συζητήσεις με τους επενδυτές συνήθως ξεκινούν με το ερώτημα πώς φτάσατε εκεί. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαφές ότι απέναντί σας κάθεται ένας νέος, δυναμικός ιδρυτής νεοφυούς επιχείρησης ηλικίας 65 ετών.


Περιβαλλοντική έκθεση Landshut 2024 Περιβαλλοντική έκθεση Landshut 2024
Η παρουσίασή μου: Η μονοκατοικία είναι νεκρή, ζήτω η νέα μονοκατοικία για μια επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση. Τεράστια προβλήματα όπως η ενεργειακή μετάβαση και η κλιματική αλλαγή και αυτό υποτίθεται ότι είναι η απάντηση;


Τι θα έλεγε ο Λούντβιχ Έρχαρντ;
Ο μέσος πλούτος δύο ατόμων στη Γερμανία δεν επαρκεί ούτε κατά διάνοια για την ιδιοκτησία κατοικίας. Η ιδιοκατοίκηση είναι ίσως η χαμηλότερη μορφή "ευημερίας για όλους".


Έκθεση αυτοκινήτου στο Σάλτσμπουργκ Έκθεση αυτοκινήτου στο Σάλτσμπουργκ
Θέλουν πραγματικά οι πωλητές αυτοκινήτων να πουλήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν δεν έχουν καν ιδέα για τη βελτιστοποιημένη φόρτιση σε χαμηλές τιμές spot market;


Η Γαλλία απαγορεύει νέες ανεμογεννήτριες - 100% ηλιακή δεν είναι ένα πρόβλημα
Στο νοτιότερο τμήμα της Γερμανίας, ένα kW φωτοβολταϊκών παρέχει 17 kWh τον Δεκέμβριο. Στο νοτιότερο τμήμα της Γαλλίας, από την άλλη πλευρά, είναι 41 kWh.


Το πρόβλημα αξιολόγησης 3 καταστάσεων
Σωστή διάγνωση, σωστή θεραπεία ή λανθασμένη διάγνωση, επομένως δεν απαιτείται θεραπεία ή Η διάγνωση είναι σωστή, η θεραπεία λάθος, πρέπει να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική θεραπεία


Η Ημέρα Δημιουργίας της Γης στην Αυστρία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν Η Ημέρα Δημιουργίας της Γης στην Αυστρία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν
Τέτοιου είδους υπολογιστές αποτυπωμάτων δεν έχουν να κάνουν με λύσεις, αλλά με το να κάνουν τους ανθρώπους υπάκουους για μια οικοφασιστική δικτατορία.


Επιδρομή στο μεγάλο κενό με συγκλονιστικά αποτελέσματα
Τι θα έκανε ένα πρακτορείο δημοσίων σχέσεων όταν του ανατεθεί να υποκινήσει τον πληθυσμό κατά της προστασίας του κλίματος; Ακριβώς αυτό που κάνουν αυτοί οι υποτιθέμενοι "προστάτες του κλίματος"!


Φθηνό ακίνητο στη ζώνη πλημμύρας Φθηνό ακίνητο στη ζώνη πλημμύρας
Γιατί να απαγορεύσετε την κατασκευή σε μια περιοχή που κινδυνεύει από πλημμύρες; Γιατί όχι απλά "Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο πλωτά σπίτια";


Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή όχι, αυτό είναι το ερώτημα εδώ. Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή όχι, αυτό είναι το ερώτημα εδώ.
Ας πάρουμε έναν μεγάλο οικισμό με 1024 κατοικίες και 90 MW φωτοβολταϊκών. Σε μια περιοχή τόσο ηλιόλουστη όσο το Mountain View στην Καλιφόρνια, 125 GWh ετήσια απόδοση.


Πώς σχεδιάζετε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας; Πώς σχεδιάζετε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας;
Τα φωτοβολταϊκά είναι πολύ φθηνά. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να διαστασιολογηθούν τόσο μεγάλα που μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμη και τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολύ πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο.


Το ακραίο ψέμα της υπερπαραγωγής
Πού θα κατέληγε ο πλούσιος Δυτικός με τα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας αν δεν μπορούσε πλέον να προκαλεί τον φτωχό Αφρικανό με ένα "Η φτώχεια σου με τσαντίζει";


Υποδομές και χαμηλό κόστος μεταφοράς για την Αφρική
Το κόστος μεταφοράς στην Αφρική είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ένα εμπορευματοκιβώτιο από την Κίνα στη Μοζαμβίκη κοστίζει 2.000 δολάρια ΗΠΑ και στη συνέχεια 5.000 δολάρια ΗΠΑ 500 χιλιόμετρα πιο μακριά στον προορισμό του.


Συναλλαγματικές ισοτιμίες και κόστος μεταφοράς για την ενεργειακή τεχνολογία
Το καθοριστικό ζήτημα κόστους εδώ δεν είναι η αξία της μεθανόλης, αλλά το αποφευγόμενο κόστος κατασκευής του αγωγού. Με άλλα λόγια, το κόστος σε σύγκριση με μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Δοκιμή προσομοίωσης μπαταριών σιδήρου-αέρα και ισχύος σε μεθανόλη Δοκιμή προσομοίωσης μπαταριών σιδήρου-αέρα και ισχύος σε μεθανόλη
Η προσομοίωση τοποθετεί 5 MWh μπαταριών νατρίου και 6 MWh μπαταριών σιδήρου-αέρα στη νικητήρια δοκιμή, γεγονός που με εξέπληξε πραγματικά. Τι θα συνέβαινε χωρίς όλη τη νέα τεχνολογία;


Δεν είναι δυνατή η πώληση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα από τις 03:00 έως τις 18:00 Δεν είναι δυνατή η πώληση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα από τις 03:00 έως τις 18:00
Βλέπω ήδη καμπάνιες "happy hour" στο πρώτο μοντέλο estate, όπου η γρήγορη φόρτιση θα προσφέρεται με 10 σεντς/kWh σε περιόδους αρνητικών τιμών spot market.


Πόση αιολική ενέργεια χρειάζεται η Γερμανία;
Ωστόσο, όλες οι αλλαγές στις παραμέτρους της προσομοίωσης δεν μπορούν να επιφέρουν ένα πράγμα: ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους για την αιολική ενέργεια ώστε να καταστεί απαραίτητη.
          2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – greek: Ειδήσεις και δηλώσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία το https://2024.pege.org/greek.htm