2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian

Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról.


A régi autóipar Android pillanata
A régi autóipar csak új versenytársat látott a Teslában. De 2023 negyedik negyedévében a BYD több elektromos autót adott el, mint a Tesla. Hasonlóképpen a Samsung is többet adott el, mint az Apple.


A motiváció elfelejtett tényezője
Semmi sem idegenebb ezeknek az embereknek a gondolkodásmódjától, mint a motiváció. Ezeknek az embereknek csak az számít, hogy drákói büntetéseket szabjanak ki, és azokat adóemelésekkel finanszírozzák.


Háborús uszítás 1914-ben és a mai napig tartó következményei
A háborús uszítók nem konkrét politikusok, egy konkrét kormány vagy egy konkrét ország ellen irányulnak, hanem az egész emberiség jövője ellen.


A kaliforniai CEQA hajléktalanságot okoz
A vidéki élet rossz, meg kell állítanunk, bármi áron. Új technológia? Ezt tagadjuk, nem létezik! Lakhatási költségek? Na és, mi egy nagyon gazdag ország vagyunk!


Szövetségi Hálózati Ügynökség 2045-ös forgatókönyvi kerete
A rendelkezésre álló energia és a villamosenergia-igény között drámai különbségek lehetnek. Hogyan kerülhet ilyen ostobaság egy hivatalos kormányzati dokumentumba?


Metán, metanol vagy hidrogén erőművek számára
Az EU csak 2035-től akarja a hidrogénre alkalmas gáztüzelésű erőműveket, ami nagyon megkérdőjelezhető döntés, mivel ez egy teljesen nyitott kérdés az erőművek esetében.


Bécs nagyobb, mint a Gázai övezet
A deradikalizációra vonatkozó stratégia nélkül a problémával kapcsolatos minden nyilatkozat csak egy szájhősködés. Nem lehet 365 km²-re bezárva deradikalizálni.


Tegyük együtt jobbá a világot!
A befektetőkkel folytatott megbeszélések általában azzal a kérdéssel kezdődnek, hogy hogyan jutottál el oda. Valahogy egyértelmű, hogy egy fiatal, dinamikus, 65 éves startup-alapító ül veled szemben.


Landshuti környezetvédelmi vásár 2024 Landshuti környezetvédelmi vásár 2024
Előadásom: A családi ház halott, éljen az új családi ház a sikeres energetikai átállás érdekében. Hatalmas problémák, mint az energiaátállás és az éghajlatváltozás, és ez lenne a válasz?


Mit mondana Ludwig Erhard?
Németországban két ember átlagos vagyona közel sem elegendő a lakástulajdonhoz. A lakástulajdon valószínűleg a "jólét mindenkinek" legalacsonyabb formája.


Motor show Salzburgban Motor show Salzburgban
Tényleg akarnak az autóértékesítők elektromos autókat eladni, ha fogalmuk sincs az optimalizált töltésről alacsony spot piaci árakon?


Franciaország betiltja az új szélturbinákat - 100%-os napenergia nem probléma
Németország legdélebbi részén egy kW fotovoltaikus energia decemberben 17 kWh-t szolgáltat. Franciaország legdélebbi részén ez az érték 41 kWh.


A 3 helyzetértékelési probléma
Diagnózis helyes, terápia helyes vagy diagnózis helytelen, ezért nincs szükség terápiára vagy A diagnózis helyes, a terápia rossz, hatékony terápiát kell kidolgozni.


Ausztria Föld Teremtés Napja és ami mögötte rejlik Ausztria Föld Teremtés Napja és ami mögötte rejlik
Az ilyen lábnyom-kalkulátorok nem a megoldásokról szólnak, hanem arról, hogy az embereket engedékennyé tegyék egy ökofasiszta diktatúra számára.


Kitérő a nagy űrbe, sokkoló eredményekkel
Mit tenne egy PR-ügynökség, ha azt a feladatot kapná, hogy a lakosságot a klímavédelem ellen uszítsa? Pontosan azt, amit ezek az állítólagos "éghajlatvédők" tesznek!


Olcsó ingatlan az árvízzónában Olcsó ingatlan az árvízzónában
Miért kell megtiltani az építkezést egy árvízveszélyes területen? Miért nem egyszerűen "Csak úszóképes házak használhatók"?


Áramhálózat vagy nem áramhálózat, ez itt a kérdés. Áramhálózat vagy nem áramhálózat, ez itt a kérdés.
Vegyünk egy nagy lakótelepet 1024 házzal és 90 MW fotovoltaikus energiával. Egy olyan napos területen, mint a kaliforniai Mountain View, 125 GWh éves hozam.


Hogyan kell megtervezni egy villamosenergia-rendszert? Hogyan kell megtervezni egy villamosenergia-rendszert?
A fotovoltaika nagyon olcsó. A fotovoltaikát olyan nagyra lehet méretezni, hogy még decemberben is meg lehet vele élni. Ez azt jelenti, hogy júniusban sok felesleges áramot tudsz termelni.


A túltermelés szélsőséges hazugsága
Hová jutna a gazdag nyugati a fotovoltaikával és az elektromos áram tárolásával, ha nem provokálhatná többé a szegény afrikait egy "A szegénységed felbosszant" mondattal?


Infrastruktúra és alacsony szállítási költségek Afrika számára
A szállítási költségek Afrikában sokkal magasabbak, mint Európában. Például egy konténer Kínából Mozambikba történő szállítása 2000 USD-ba kerül, majd 500 km-rel arrébb a célállomásig 5000 USD-ba.


Árfolyamok és szállítási költségek az energiatechnológiában
A döntő költségkérdés itt nem a metanol értéke, hanem a csővezeték építésének elkerült költségei. Más szóval, a költségek egy távvezetékhez képest.


Vas-levegő akkumulátorok szimulációs tesztje és metanolra történő energiaellátás Vas-levegő akkumulátorok szimulációs tesztje és metanolra történő energiaellátás
A szimuláció szerint a nátrium akkumulátorok 5 MWh és a vas-levegő akkumulátorok 6 MWh teljesítményűek a győztes tesztben, ami nagyon meglepett. Mi történne az új technológia nélkül?


Ma 03:00 és 18:00 között nincs lehetőség villamosenergia-értékesítésre. Ma 03:00 és 18:00 között nincs lehetőség villamosenergia-értékesítésre.
Már most látom a "happy hour" akciókat az első modellkastélyban, ahol a gyors töltést 10 cent/kWh áron kínálják majd negatív spot piaci árak idején.


Mennyi szélenergiára van szüksége Németországnak?
A szimulációban szereplő paraméterek minden változtatása azonban egy dolgot nem eredményezhet: a szélenergia jelentős költségelőnyét, amely nélkülözhetetlenné tenné azt.
          2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian: Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról. https://2024.pege.org/hungarian.htm