2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – norwegian

Nyheter og uttalelser om aktuelle temaer knyttet til energiomstilling, klimavern og den nødvendige utviklingen mot global velstand.






Android-øyeblikket i den gamle bilindustrien
Den gamle bilindustrien så bare Tesla som en ny konkurrent. Men i 4. kvartal 2023 solgte BYD flere elbiler enn Tesla. På samme måte solgte Samsung mer enn Apple.


Den glemte motivasjonsfaktoren
Ingenting er mer fremmed for disse menneskene enn motivasjon. For disse menneskene er det eneste som teller å håndheve drakoniske straffer og finansiere dem med skatteøkninger.


Krigshetsen i 1914 og konsekvensene den dag i dag
Krigshisserne er ikke rettet mot bestemte politikere, en bestemt regjering eller et bestemt land, men mot menneskehetens fremtid som helhet.


CEQA i California skaper hjemløshet
Det er ikke bra å bo på landsbygda, vi må stoppe det, koste hva det koste vil. Ny teknologi? Vi benekter det, den finnes ikke! Boligkostnader? Hva så, vi er et veldig rikt land!


Scenariorammeverk for det føderale nettverksbyrået 2045
Det kan være dramatiske forskjeller mellom tilgjengelig kraft og etterspørsel etter elektrisitet. Hvordan kan slikt sludder havne i et offisielt myndighetsdokument?


Metan, metanol eller hydrogen til kraftverk
EU vil bare ha gasskraftverk som er egnet for hydrogen fra 2035, en svært tvilsom beslutning fordi dette er et helt åpent spørsmål for kraftverk.


Wien er større enn Gazastripen
Enhver uttalelse om dette problemet uten en strategi for avradikalisering er bare tomme ord. Det er ikke mulig å avradikalisere på 365 km².


La oss gjøre verden til et bedre sted sammen.
En samtale med en investor starter gjerne med spørsmålet om hvordan du kom dit i utgangspunktet. På en eller annen måte er det klart at det sitter en ung, dynamisk gründer på 65 år overfor deg.


Landshut miljømesse 2024 Landshut miljømesse 2024
Min presentasjon: Eneboligen er død, lenge leve den nye eneboligen for en vellykket energiomstilling. Enorme problemer som energiomstilling og klimaendringer, og dette skal være svaret?


Hva ville Ludwig Erhard sagt?
Medianformuen til to personer i Tyskland er ikke i nærheten av å være nok til å eie egen bolig. Boligeierskap er sannsynligvis den laveste formen for "velstand for alle".


Bilutstilling i Salzburg Bilutstilling i Salzburg
Vil bilselgere virkelig selge elbiler hvis de ikke engang har peiling på optimalisert lading til lave spotmarkedspriser?


Frankrike forbyr nye vindturbiner - 100 % solenergi er ikke noe problem
I den sørligste delen av Tyskland leverer én kW solceller 17 kWh i desember. I den sørligste delen av Frankrike er tallet derimot 41 kWh.


De tre situasjonsvurderingsproblemene
Diagnosen er riktig, behandlingen er riktig eller diagnosen er feil, derfor ingen behandling nødvendig eller Diagnosen er riktig, behandlingen er feil, en effektiv behandling må utvikles.


Østerrike Earth Creation Day og hva som ligger bak Østerrike Earth Creation Day og hva som ligger bak
Slike fotavtrykkskalkulatorer handler ikke om løsninger, men om å gjøre folk medgjørlige for et økofascistisk diktatur.


Utflukt i det store tomrommet med sjokkerende resultater
Hva gjør et PR-byrå som får i oppgave å hetse befolkningen mot klimabeskyttelse? Akkurat det disse påståtte "klimabeskytterne" gjør!


Billig eiendom i flomsonen Billig eiendom i flomsonen
Hvorfor forby bygging i et flomutsatt område? Hvorfor ikke bare "Det er kun tillatt å bygge hus som kan flyte"?


Strømnett eller ikke, det er spørsmålet her Strømnett eller ikke, det er spørsmålet her
La oss ta et stort boligfelt med 1024 hus og 90 MW solcelleanlegg. I et område med like mye sol som Mountain View i California gir det 125 GWh årlig produksjon.


Hvordan planlegger du et elektrisitetssystem? Hvordan planlegger du et elektrisitetssystem?
Solceller er veldig billige. Solcelleanlegg kan dimensjoneres så store at du kan klare deg med dem selv i desember. Det betyr at du har mye overskuddsstrøm i juni.


Den ekstreme løgnen om overproduksjon
Hvor ville den rike vesterlendingen endt opp med solceller og strømlagring hvis han ikke lenger kunne provosere den fattige afrikaneren med et "Din fattigdom gjør meg forbanna"?


Infrastruktur og lave transportkostnader for Afrika
Transportkostnadene i Afrika er mye høyere enn i Europa. For eksempel koster en container fra Kina til Mosambik 2 000 dollar, og deretter 5 000 dollar 500 km videre til bestemmelsesstedet.


Valutakurser og transportkostnader for energiteknologi
Det avgjørende kostnadsspørsmålet her er ikke verdien av metanolen, men de unngåtte kostnadene ved å bygge rørledningen. Med andre ord, kostnadene sammenlignet med en kraftledning.


Simuleringstest av jern-luft-batterier og strøm til metanol Simuleringstest av jern-luft-batterier og strøm til metanol
Simuleringen viser at 5 MWh natriumbatterier og 6 MWh jern-luft-batterier vinner testen, noe som virkelig overrasket meg. Hva ville skjedd uten all den nye teknologien?


Ingen strømsalg mulig i dag fra kl. 03:00 til 18:00 Ingen strømsalg mulig i dag fra kl. 03:00 til 18:00
Jeg kan allerede se for meg "happy hour"-kampanjer på den første modellgården, der hurtiglading vil bli tilbudt til 10 cent/kWh i tider med negative spotmarkedspriser.


Hvor mye vindkraft trenger Tyskland?
Men alle endringer i parametrene i simuleringen kan ikke føre til én ting: en betydelig kostnadsfordel for vindkraft som gjør den uunnværlig.




          2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – norwegian: Nyheter og uttalelser om aktuelle temaer knyttet til energiomstilling, klimavern og den nødvendige utviklingen mot global velstand. https://2024.pege.org/norwegian.htm