2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – romanian

Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.


Momentul Android al vechii industrii auto
Vechea industrie auto a văzut în Tesla doar un nou concurent. Dar în trimestrul 4 din 2023, BYD a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla. În mod similar, Samsung a vândut mai multe decât Apple.


Factorul uitat al motivației
Nimic nu este mai străin de mentalitatea acestor oameni decât motivația. Pentru acești oameni, singurul lucru care contează este aplicarea unor sancțiuni draconice și finanțarea lor prin creșterea impozitelor.


Pregătirea de război în 1914 și consecințele până în ziua de azi
Războinicii nu se îndreaptă împotriva unor politicieni anume, a unui guvern anume sau a unei țări anume, ci împotriva viitorului omenirii în ansamblul ei.


California CEQA produce lipsa de adăpost
Viața la țară este rea, trebuie să o oprim, cu orice preț. Tehnologie nouă? Negăm asta, nu există! Costurile locuințelor? Și ce dacă, suntem o țară foarte bogată!


Cadrul de scenarii al Agenției Federale pentru Rețele 2045
Pot exista diferențe dramatice între energia disponibilă și cererea de energie electrică. Cum pot ajunge astfel de prostii într-un document oficial al guvernului?


Metan, metanol sau hidrogen pentru centrale electrice
UE dorește ca, începând cu 2035, centralele electrice pe bază de gaz să fie adecvate pentru hidrogen, o decizie foarte discutabilă, deoarece aceasta este o chestiune complet deschisă pentru centralele electrice.


Viena este mai mare decât Fâșia Gaza
Orice declarație cu privire la această problemă fără o strategie de deradicalizare este doar o declarație de fațadă. Nu poate exista deradicalizare închisă în 365 km².


Haideți să facem lumea un loc mai bun împreună
Discuțiile cu investitorii încep, de obicei, cu întrebarea cum ați ajuns acolo. Cumva este clar că un tânăr fondator dinamic de start-up, în vârstă de 65 de ani, stă vizavi de dumneavoastră.


Târgul de mediu Landshut 2024 Târgul de mediu Landshut 2024
Prezentarea mea: Casa individuală a murit, trăiască noua casă individuală pentru o tranziție energetică de succes. Probleme uriașe, cum ar fi tranziția energetică și schimbările climatice, iar acesta ar trebui să fie răspunsul?


Ce ar spune Ludwig Erhard?
În Germania, averea medie a două persoane nu este nici pe departe suficientă pentru a deține o locuință. Proprietatea unei locuințe este probabil cea mai mică formă de "prosperitate pentru toți".


Salonul auto din Salzburg Salonul auto din Salzburg
Oare vânzătorii de mașini chiar vor să vândă mașini electrice dacă nu au nici măcar o idee despre încărcarea optimizată la prețuri mici pe piața spot?


Franța interzice noile turbine eoliene - 100% solar nu este o problemă
În cea mai sudică parte a Germaniei, un kW de energie fotovoltaică furnizează 17 kWh în decembrie. Pe de altă parte, în cea mai sudică parte a Franței, aceasta este de 41 kWh.


Problema evaluării celor 3 situații
Diagnostic corect, terapie corectă sau diagnostic incorect, prin urmare nu este necesară nicio terapie sau Diagnostic corect, terapie greșită, trebuie dezvoltată o terapie eficientă


Austria Ziua Creației Pământului și ce se află în spatele ei Austria Ziua Creației Pământului și ce se află în spatele ei
Astfel de calculatoare de amprentă ecologică nu sunt soluții, ci o modalitate de a-i face pe oameni să se conformeze unei dictaturi eco-fasciste.


Incursiune în marele vid cu rezultate șocante
Ce ar trebui să facă o agenție de PR însărcinată cu incitarea populației împotriva protecției climei? Exact ceea ce fac acești presupuși "protectori ai climei"!


Proprietate ieftină în zona inundabilă Proprietate ieftină în zona inundabilă
De ce să interzicem construcțiile într-o zonă cu risc de inundații? De ce să nu se spună pur și simplu "Se pot folosi numai case plutitoare"?


Rețea electrică sau nu, aceasta este întrebarea care se pune aici. Rețea electrică sau nu, aceasta este întrebarea care se pune aici.
Să luăm ca exemplu un mare complex rezidențial cu 1024 de case și 90 MW de energie fotovoltaică. Într-o zonă atât de însorită ca Mountain View din California, randamentul anual este de 125 GWh.


Cum se planifică un sistem de energie electrică? Cum se planifică un sistem de energie electrică?
Energia fotovoltaică este foarte ieftină. Fotovoltaicele pot fi dimensionate atât de mari încât se pot folosi chiar și în luna decembrie. Acest lucru înseamnă că în luna iunie aveți o mulțime de surplus de energie electrică.


Minciuna extremă a supraproducției
Unde ar ajunge occidentalul bogat cu fotovoltaicele și stocarea energiei electrice dacă nu ar mai putea provoca africanul sărac cu un "sărăcia ta mă enervează"?


Infrastructură și costuri de transport reduse pentru Africa
Costurile de transport în Africa sunt mult mai mari decât în Europa. De exemplu, un container din China în Mozambic costă 2 000 USD și apoi 5 000 USD 500 km mai departe, până la destinație.


Ratele de schimb și costurile de transport pentru tehnologia energetică
Problema decisivă a costurilor în acest caz nu este valoarea metanolului, ci costurile evitate pentru construcția conductei. Cu alte cuvinte, costurile în comparație cu o linie electrică.


Test de simulare a bateriilor fier-aer și a puterii la metanol Test de simulare a bateriilor fier-aer și a puterii la metanol
Simularea plasează 5 MWh de baterii cu sodiu și 6 MWh de baterii fier-aer în testul câștigător, ceea ce m-a surprins foarte mult. Ce s-ar fi întâmplat fără toate noile tehnologii?


Nu este posibilă vânzarea de energie electrică astăzi între orele 03:00 și 18:00 Nu este posibilă vânzarea de energie electrică astăzi între orele 03:00 și 18:00
Văd deja campanii de "happy hour" la primul model de break, unde încărcarea rapidă va fi oferită la 10 cenți/kWh în perioadele în care prețurile de pe piața spot sunt negative.


De câtă energie eoliană are nevoie Germania?
Cu toate acestea, toate modificările parametrilor din simulare nu pot aduce un singur lucru: un avantaj semnificativ în materie de costuri pentru energia eoliană care să o facă indispensabilă.
          2024 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – romanian: Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală. https://2024.pege.org/romanian.htm